Hur man bär irländska hattar

February 7

Hur man bär irländska hattar


De jordnära, bekväma mönster och färger av irländska mode har haft en betydande inverkan på klassiska kläder som fortsätter än i dag, inklusive många sorter av ikoniska irländska hattar. Irländska hattar finns i en mängd olika stilar, färger och typer av tyg, och även om de inte kan vara en modell av samtida mode skapelser, de ändå ha en plats i populär modern slitage.

Instruktioner

1 Välj en stil som passar ditt utseende och personlighet. Mössan som vanligtvis kommer att tänka på när man tänker på irländska hattar är platt lock - en rund hatt med en partiell, baseballmössa liknande brätte - men du kan också välja från fylligare, högre hattar, såsom gång hatt. Dessa hattar har full brätten och likna fedoras eller höga hattar; de kan vara något diskett eller lite mer fast och formell. Prova olika stilar för att se vad som fungerar bäst med formen på ditt ansikte och huvud och att se vad du hittar det mest bekväma.

2 Bestäm ett tyg typ. Irländska hattar görs vanligtvis i olika typer av ull, i synnerhet grova, tjocka vävar, såsom fiskbens ull. Dessa hattar har ett klassiskt utseende, men om du brukar bära kläder som är mer samtida, eller du skulle bara snarare inte ser gammaldags, gå till en mer fint vävd ull eller filt, eller leta efter mindre traditionell tyg. Även om de är lite svårare att hitta, det är platta mössor och walking kepsar som i material som läder.

3 Välj en färg och mönster som fungerar för dig. De flesta irländska hattar komma i en av en mängd olika traditionella irländska tyg mönster, såsom tweed, pläd, rutig eller salt och peppar. Deras färger är oftast jordfärger, med grått, brunt och marinblått är gemensam. Du kan också prova ut ett lapptäcke hattdesign göras från rutor av olikfärgade och stylade tyg sytts ihop.

4 Samordna med resten av din garderob. Irländska hattar gör en stor mittpost för din garderob och ser bäst om du matcha dem med liknande strukturer, färger och dukar i resten av dina kläder. Tweed och ull jackor, trasa, och halsdukar eller tröjor av liknande färg och konsistens är alla bra alternativ för att hjälpa till att knyta din hatt till resten av din outfit.

5 Bär hatten säsongsvis. Eftersom de är gjorda av ull, irländska hattar (särskilt platta lock) är mest lämpliga som kyler och kallt väder mössor, snarare än sommaren slitage. Även om du har en sällsynt irländsk hatt gjord i en duk och färg mer lämplig för varmt väder, tänka noga innan du använder den under varma månader sedan hatten design är fortfarande vanligen förknippas med vinter.


  

Kommentar