Hur man mäter Frukter och grönsaker från Cup

November 25

Hur man mäter Frukter och grönsaker från Cup


Lägga frukt och grönsaker till din dagliga kost bidrar starkt till en hälsosammare livsstil, och veta hur man korrekt mäta dem är användbar för att bestämma hur mycket du får varje dag. Medan frukt och grönsaker har olika och ibland otympliga former och storlekar, mäta dem av koppen är en ganska enkel process. Med några enkla verktyg, kommer denna process tar bara några minuter.

Instruktioner

Förbereda

1 Ställ ut en ren skärbräda. Du kanske också vill ha en skål i närheten för att hålla din skära frukt eller grönsaker. Om dina frukter eller grönsaker torkas eller redan kokta, kan du gå vidare till nästa avsnitt.

2 Välj kniven som är bäst lämpad för det objekt som du är på väg att mäta. Stora, tjocka och / eller fasta frukter och grönsaker behöver en robust kniv, medan mjukare och mindre vanligtvis kan skäras med en liten en, såsom en kniv.

3 Skölj med vatten, sedan klippa frukt eller grönsak, som ansluter sig till riktlinjerna i ditt recept, sådana tärnad (små kuber), chiffonades (fina band), hackade (stora fyrkanter) eller julienne (skuren longways i strimlor).

Mätning

4 Packa snittet frukten eller grönsaken i en ren mätglaset. Du kan använda valfri storlek doseringsskopa men med hjälp av en en-kopp är det enklaste. Packa frukt- eller grönsaksbitar i med handen, försöker att eliminera så mycket luft utrymme som möjligt utan att krossa mat. Var särskilt försiktig med bär. Du har din mätning när koppen är full. Om du mäter en lummig grön men kommer 2 fulla mätning koppar motsvara en kopp krävde i ett recept.

5 För tillagade frukter eller grönsaker, följ samma instruktioner och packa försiktigt i ett mått. Du kan behöva skära maten i mindre bitar om vad du har inte redan passform. Kokt bladgrönsaker är som andra kokta grönsaker och inte följa olika regler för mätning (endast rå som inte gör).

6 Torkad frukt och grönsaker är annorlunda eftersom de har skrumpna och krympt på grund av förlust av fukt. Du kan använda mätning koppar, men i det här fallet en hel mätkoppen är lika med 2 koppar som efterlyses i receptet.


  

Kommentar