Tips för kokning effektivt

November 4

Tips för kokning effektivt


Hemlagad mat kan vara friska och, jämfört med att äta ute, billigare. För många, den tid det tar att göra middag från början avskräcker dem från matlagning regelbundet. Men att göra middag behöver inte vara komplicerat. Matlagning effektivt handlar om att planera i förväg och välja rätt utrustning, tekniker och ingredienser för att få måltiden tillsammans snabbt. Om du har en effektiv strategi för matlagning, kan det vara en snabb och rolig del av din dagliga rutin.

Planera

Effektiv matlagning börjar med effektiva inköp och måltidsplanering. Det tar mycket mindre tid att laga middag om du vet vad du ska göra och har ingredienser redo i förväg. Avsätt en timme på helgen för att planera dina måltider för den kommande veckan. Om du gör din måltid planering på söndagar, dra nytta av kuponger och annonser från söndagstidningen att hjälpa till att planera måltider som är lätta på din budget samt din tid. Om du ska prova nya recept under veckan, använd söndag för att läsa hela receptet. Många recept kräver ingredienser för att marinera eller vila innan tillagning. Läsa hela texten i ett recept innan start kommer att vara säker på att middagen är klar i tid. Om du planerar en större måltid för en semester eller en fest, planera ditt schema i förväg. Gör en lista över alla de uppgifter som behöver utföras och hur länge de kommer att ta att göra. Sedan ordna dem i en strategi som fungerar för dig.

Tekniker

Varje måltid behöver inte vara komplicerat, särskilt om du är en nybörjare kock. Några av de mest imponerande måltiderna är sådana som du enkelt kan sätta i ugnen och glömma för en timme eller två. Många nya kockar skräms av rostning en hel kyckling, till exempel. Allt du behöver göra är att gnugga fågeln med smör och din favorit torra örter och stek i 20 minuter per pund på 375 grader eller tills innertemperaturen är 175 grader. Täck med aluminiumfolie och låt stå i 20 minuter innan skivning och servering. Börja med enkla tekniker tills du är bekväm att vara i köket.

Utrustning

Långsam spisar är en av de bästa bitarna av utrustning för effektiv matlagning. Lägg ingredienserna till spisen för att göra en gryta eller stek och låt apparaten göra jobbet medan du tenderar att andra saker. En 2- eller 3-lb. nötkött grilla, såsom övre runda eller chuck stekt, kan användas för att göra en gryta med liten ansträngning. Placera steken i en långsam spis med 2 c. tärnade grönsaker och 2 c. av en smakrik vätska såsom köttbuljong eller tomatsås. Koka på låg i åtta timmar.

En mikrovågsugn kan också tillåta dig att göra snabba sidorätter. Grönsaker kan ångas genom att placera dem i en stor skål med 2 msk. vatten och löst täcka skålen med plastfolie. Fyra minuter tillagningstid kommer att finnas gott för de flesta grönsaker. Som du tränar, kan du justera tiden för att se till grönsaker kokas det sätt du föredrar dem. Krydda med salt, peppar och din favorit örter när de kokas genom en enkel och friska sidan.

ingredienser

Det finns många ingredienser som kan köpas i förväg för att spara tid utan att spendera för mycket pengar. De flesta stora livsmedelsbutiker bär färsk pizzadeg, frysta pajskal och ett stort utbud av skorrade såser. Dessa kan kombineras med din favorit färska ingredienser för att göra en snabb måltid. Många livsmedel kan också köpas rengöras, vilket är användbart med föremål såsom räkor eller gröna bönor.

När en viss grönsak är inte i säsong, kan den frusna versionen vara av högre kvalitet, eftersom de flesta moderna frysta produkter är frystes när det är på sin mognaste. Frysta grönsaker är också prisvärda och pre-skuren i lagom stora bitar. Du kommer att spara några minuter av kniv arbete genom att välja något som är pre-cut.

Matrester

Om du inte har tid att laga en fullständig måltid varje kväll, dra nytta av de många användningsområden för matrester. Gör extra kyckling eller nötkött när du lagar mat middag, och du kommer att ha några att lägga till sallader, soppor eller pasta. Många rätter frysa också bra, så att du kan skapa din egen fryst mat i plastbehållare för lagring för att värma upp senare eller ta till jobbet. En stor sats av lasagne lätt kan delas upp i portioner och frystes.

Handla

Att gå till mataffären är mer effektivt om du får allt du behöver på din första resa. Sammanställt en lista över de ingredienser du brukar använda. Mjölk, smör, olja och kryddor är ingredienser som ofta förbises. Innan du beger dig till affären, ta en snabb inventering av hur mycket du har av varje ingrediens. Då du inte behöver gå tillbaka till butiken nästa dag eftersom, säg, du sprang ut ur mjölk.

Prata med folk som arbetar i snabbköpet när du handlar om du är en nybörjare kock. Om du vill göra grytstek, be någon vid köttdisken för att hjälpa dig att hitta en bra stek. Personer som arbetar vid fiskdisken kan hjälpa dig hitta de ingredienser som är i säsong. Stormarknad anställda är där för att hjälpa dig att hitta det du behöver, och många av dem har kunskap om produkterna, särskilt de anställda i specialsektioner.


  

Kommentar