Valp Förstoppning symptom

April 8

Valp Förstoppning symptom


När du har en ny valp, kan det ibland vara svårt att räkna ut en riktig kost för det. Du kan gå igenom flera olika trial-and-error dieter innan du hittar en som håller din valp glad och korrekta. Förstoppning är inte ovanligt i valpar, eftersom de är benägna att tugga på och äta saker som de inte bör äta. Det är viktigt att titta efter tecken på förstoppning i din valp så att du kan hjälpa det om det behövs.

Spännare

Om du tror att din valp kan vara förstoppad, uppmärksamma när det använder badrummet. Om det verkar vara ansträngande och har problem, kan förstoppning vara orsaken.

hårda Spillning

Valpar som förstoppad kan bara kunna producera små spillning på ovanliga mellanrum. Dessa spillning kommer att vara hård och torr och mycket mindre än normal storlek. Valp spillning är normalt mjuka, så om de är svåra, tyder detta typiskt ett problem.

rundad Tummy

Ett vanligt symptom på förstoppning hos valpar är en rundad mage. Detta beror på att ansamling av gas och fekalt material. Valpar kan ha en rund mage för andra ändamål än förstoppning skäl, så du måste ta hänsyn till andra faktorer att veta säkert.

Oförmåga att uträtta sina behov

I vissa fall kan din valp inte att gå på toaletten alls. Om du inte märker någon spillning på gården, är valpen förmodligen förstoppad. Ibland förstoppning kommer att lösa sig av sig självt, men om valpen inte har bajsat i två eller flera dagar, kanske du vill söka veterinär rådgivning.


  

Kommentar