Historien om Barber Pole

October 5

Historien om Barber Pole


De flesta (i en viss ålder) har sett en barberare stolpe med färgrika spiral ränder utanför en frisersalong, även om de flesta moderna salonger har avbrutit praktiken. Historien om barberaren stolpen går tillbaka till slutet av medeltiden då frisörer utfört några kirurgiska ingrepp och använde pol som ett sätt att marknadsföra sina tjänster.

Historia

Enligt NortheastMarketplace.com var barberaren stolpen ursprungligen användes för att beteckna utövandet av en fältskär som skulle utföra olika åderlåtning förfaranden. Från och med slutet av medeltiden, frisörer var ansvariga inte bara för att klippa håret och raka morrhår men för utlakning, tandutdragning och andra mindre ingrepp.

Enligt ThamesSalon.com har akademiska kirurger som var närmare samtida läkare skiljer sig från barberare-kirurger med sina kläder: akademiska kirurger var kirurgerna i långa mantel, och barberaren kirurger var kirurgerna i korta mantel. Barber kirurger var inte tillåtet att utföra större operation och akademiska kirurger förbjöds att raka eller klippa håret. Omfattningen av Barber-kirurger praxis är vad gav upphov till utformningen av barberaren stolpen.

Fungera

Enligt BarberPole.com, polen utanför en barberare etablering indikerade att åderlåtning förfaranden praktiseras där. Generellt sett, Åderlåtning krävde användning av två bandage; en som skulle vara vridna runt armen innan blödning och en som skulle användas efter åderlåtning för att binda såret. Bandage skulle lindas runt stången utanför butiken när de inte används, och slutligen den verkliga bandage ersattes av målade ränder.

Identifiering

Den traditionella barberare pol sett ofta utanför frisersalonger är en lätt identifierbar stolpe med virvlande spiraler av röda, vita och blå ränder. För bekvämlighet polen målades och placeras utanför butiken för att locka kunder. De tidigaste stolpar hade en igel bassäng fäst till toppen, men detta ersattes senare av en rund boll som ligger ovanpå de flesta barberare stolpar idag.

Teorier / Spekulationer

Enligt ThamesSalon.com den röda rand på barberaren stolpen indikerar blodiga bandage indikerar vit rand en ren bandage. Blå ränder tillsattes i USA, möjligen representerar den tredje färgen av amerikanska flaggan. En annan tolkning är att de blå ränder representerar färgen på blod ådror.

överväganden

Även i USA röd, vit och blå används på många barberare stolpar, de traditionella färger av barberaren är helt enkelt rött och vitt. 1540 när Förenta Barber Surgeons Company bildades var alla frisörer som krävs för att använda en blå och vit stolpe medan alla kirurger var tvungna att använda en röd stolpe.


  

Kommentar