Torr kliande hud hos hundar

August 13

Torr kliande hud hos hundar


Torr och kliande hud på en hund är mer än bara en irritation för hunden. Den torra, kliande hud kan vara en indikation på andra allvarliga problem med hunden. Den torra och kliande hud kan också orsaka andra förhållanden som kan kräva läkarvård. Det är viktigt att ha en veterinär diagnostisera och behandla torr hud så snart den är märkt för att säkerställa att det inte finns några andra problem för hunden.

symptom

En hund med torr, kliande hud kommer att presentera sig genom hundens krav i repor eller slickar en enda fläck på kroppen. Hunden kan också ha mjäll i pälsen. Mjäll är inte normalt för en hund och indikerar ett problem med hundens hud. Om klåda eller slicka pågår under en längre tid, kan pälsen på den platsen falla ut, visar irriterad, röd hud.

Diagnos

En veterinär kan göra en positiv diagnos av torr hud. Detta kommer att ske genom en hud skrotning för att verifiera att irriterad hud är inte på grund av att en hudinfektion eller skabb. Veterinären kommer också att utvärdera hundens hud för att bestämma om villkoret är på grund av en förändring i vädret eller diet. Detta sker ofta genom att utvärdera förändringarna i hundens miljö, snarare än ett definitivt test.

orsaker

Enligt DogPro.com, är vinterväder och artificiell värme orsaken till vissa hundar "torr hud. Förutom den torr och kliande hud också kan orsakas av allergier. Allergier presenterar sig ofta hos hundar genom huden. När huden blir torr och kliande, hunden exasperates endast detta villkor genom att kontinuerligt slickar och bita i huden, vilket ytterligare inflaming den. Hud parasiter, såsom skabb kvalster, kan också leda till att huden blir torr och kliande.

Behandling

Beroende på orsaken till torr och kliande hud, finns det olika behandlingar som kan föreslås av en veterinär. Om villkoret beror på torr luft och vinterväder, kommer ägaren rekommenderas att köpa ett vätskesystem för hemmet för att hålla luften fuktig. Om tillståndet orsakas av allergier, kommer hundägaren föreslås att prova olika livsmedel för hunden. De primära allergener är jäst, säd och mjöl, och kyckling, och dessa bör undvikas. Om villkoret beror på en parasit hud, kommer hunden kräver medicinska bad att döda parasiter och desinficera huden. Flera bad att avlägsna döda hudceller kommer att rekommenderas för hunden som kommer hund lotion för att lugna huden och förhindra slickande och bitande.

Förebyggande

Mest torr och kliande hud kan förhindras genom att mata hunden en högkvalitativ hundmat som inte har korn eller kyckling. Detta kommer att bidra till att minska risken för allergi inducerad hud problem och kommer att öka hundens immunitet mot hud kvalster och parasiter. Frekventa bad och borstning kan bidra till att förhindra en ansamling av döda hudceller som kan irritera huden och orsaka slicka. Tidig upptäckt av problem kommer att bidra till att förhindra någon permanent håravfall och irritationer.


  

Kommentar