Hur Feed Skalade Corn Sheep

April 6

Hur Feed Skalade Corn Sheep


Skalade majs är en utmärkt källa till användbar energi för får. I själva verket, ger det mer energi per pound än mald majs, vete, korn och havre, vilka alla är vanliga matkällor för får. Eftersom mindre skalade majs krävs för samma mängd energi, är skalade majs också ett kostnadseffektivt mat alternativ. Med rätt utfodringsutrustning, såsom en foderho eller badkar och kompletterande proteinpellets för unga lamm och dräktiga tackor, du kan enkelt använda skalade majs som foder alternativ för dina får.

Instruktioner

1 Häll ranson skalade majs och korn i fåra foderhon. En tacka typiskt behöver 2 pounds av mat per dag. När du först börjar mata fåren majs, bör du blanda säden med korn för att undvika matsmältningsproblem. För varje pund av majs du ranson, lägga till lika delar korn. Om du har sex får, till exempel, måste du fördela 12 pounds av mat i utfodringsområdet (6 pounds av majs och 6 pounds korn).

2 Avbryt kombinera korn med skalade majs efter 10 dagar. Om den önskade ransonen är 12 pounds av mat i matningsområdet, lägga till alla 12 pounds av skalade majs.

3 Lägg till kompletterande vitamin-protein pellets till foderhon. Även skalade majs är den mest kostnadseffektiva foder, ger det lite protein till fåren kost. Protein är särskilt viktigt för lamm. Mängden av pellets som krävs per pund kommer att variera beroende på vilken typ av proteinpellets du köper. Det belopp som krävs kommer att noteras på baksidan av proteinpellets påsen. Lägg pelletsen direkt till foderhon, eller ge pelletsen individuellt till växande lamm och dräktiga tackor.

4 Övervaka flocken under de första veckorna av majs utfodring. Aggressiva tackor kan äta mer än sina krävs ransoner, och du kan behöva för att mata två gånger om dagen, i stället för en gång. Övervakning är särskilt viktigt för unga lamm, särskilt om proteintillskott sättes direkt till fodret. I detta fall, om lammen inte få nog av skalade majs, bör du lämna mata dem majs och proteintillskott tills de är stora nog att konkurrera om sin ranson.

Tips

  • Om du kan köpa en skalade majs som innehåller åtminstone 10 procent av råprotein, behöver du inte använda en extra protein pellets, med undantag för mycket små lamm och tackor i sena stadier av graviditeten.
  • När du ändrar ett djurs kost, bör du övervaka djurets beteende och hälsa noga. Om du någon gång en får beteende eller humörsvängningar dramatiskt eller tecken på sjukdom föreligger (såsom viktminskning, kräkningar eller problem defecating), kontakta en veterinär.

  

Kommentar