Negativa effekter av huden Blekning

October 25

Negativa effekter av huden Blekning


Hud blekning kan förbättra ditt utseende och korrekt hyperpigmentering av kvällen ut mörka fläckar, men krämer som används för att lätta din pigment kan ha en negativ inverkan. Den aktiva ingrediensen i de flesta hud blekning produkter, hydrokinon, kan orsaka biverkningar hos vissa individer. Kontrollera alltid med din läkare innan du använder någon blekning produkt.

Irritation

Hud blekning krämer och salvor kan irritera huden och orsaka en brännande eller stickande känsla och rodnad hos vissa personer. Risken för irritation ökar hud-blekning produkter innehåller hydrokinon används på hud som är solbränd, torr eller narig. Huden blekning krämer kan också irritera öppna sår om de appliceras på såret, vilket kan sakta läkningstider och ökar risken för infektion.

fotosensitivitet

Hydrokinon i huden blekning krämer och salvor kan öka din känslighet för solljus och artificiell UV-strålar, som strålar som produceras av sollampor och solarier. Personer som använder hud-blekning produkter bör undvika överexponering för solen och artificiella UV-strålar för att förhindra bränning och hudskador. Bära skyddande kläder och solskyddsmedel som är åtminstone en SPF 15 när du kommer att utsättas för UV-strålar är alltid viktigt, men särskilt viktigt om du använder hud-blekning produkter.

Allergisk reaktion

Enligt WebMD, allvarliga allergiska reaktioner mot hydrokinon är sällsynta, men det är viktigt att söka läkare om du upplever symtom på en allergisk reaktion. Personer som är allergiska mot huden blekning produkter kan uppleva utslag, svullnad, yrsel och andningssvårigheter.

hudförändringar

Vissa människor som använder hud blekning produkter upplever ochronosis, ett tillstånd som orsakar att huden blir mörk och tjock. Hud blekning krämer har också orsakat gult och grått kupolformade fläckar på huden hos afroamerikanska användare, enligt MedicineNet.com. Svåra blåsor och sprickor i huden är sällsynta biverkningar, men de förekommer i vissa patienter. Patienter som drabbas av dessa negativa effekter bör sluta använda produkten och kontakta sin läkare.

allvarliga effekter

Även hydrokinon har identifierats som en möjlig cancerframkallande i studier på gnagare har det inte visat sig orsaka cancer i mänskliga prov, enligt MedicineNet.com. Food and Drug Administration föreslagit ett förbud mot huden blekning produkter innehåller hydrokinon den 26 augusti 2006 på grund av allvarlig oro. Drogen har bidragit till onormal binjuren funktion och höga halter av kvicksilver i vissa patienter. Från och med 2010, har Japan, Australien och EU förbjudna produkter som innehåller hydrokinon.


  

Kommentar