Hur man gör enkla vin

December 20

Hur man gör enkla vin


Ibland ingenting passar en romantisk kväll eller särskilda måltid som ett glas gott vin. Andra gånger behövs bara en grundläggande bordsvin. Överraskande, är bara några verktyg som krävs för amatör att börja göra en grundläggande vin. Med rätt teknik kan du sätta ihop din egen vin och börja njuta av den inom två veckor. Lära sig processen att fermentera en grundläggande druvjuicekoncentrat att starta din väg ner givande och tillfredsställande väg hemlagad vinframställning.

Instruktioner

1 Häll jäst, socker och druvjuicekoncentrat i en gallon kanna.

2 Fylla resten av kannan med kallt kranvatten och rör blandningen.

3 Skölj en ballong ut med vatten och montera den över mynningen av kannan.

4 Dra åt ett gummiband runt basen av ballongen för att hålla den säkert.

5 Sätt kannan på en sval, mörk plats i ditt hem för att låta blandningen att jäsa. Ballongen kommer att expandera med gas som blandningen jäser. När ballongen töms, är vinet färdig att drickas. Denna process kommer att ta ungefär sex veckor.

6 Avlägsna ballongen och gummibandet från toppen av kannan.

7 Placera en skål, flaska eller annan behållare bredvid och på en lägre nivå än den kanna vin nivå, och sätta den ena änden av en gummislang i kannan, ungefär en tum under ytan av vinet.

8 Suga försiktigt på änden av röret för att dra fram vinet och starta en sifon. Så snart vinet börjar flyta, sikta röret i skålen eller flaska.

Tips

  • Håll i slutet av slangen i vinet kanna bort från sediment som samlats på botten.

  

Kommentar