Hem rättsmedel för svullna hundöron biten av myror

August 20

Hem rättsmedel för svullna hundöron biten av myror


Ant bites är några av de minst vanliga insektsbett finns på hundar, som den genomsnittliga hunden inte bryr sig om smaken av myror och oftast lämnar små insekter ensam. Däremot har myror bita om de störs. Om ditt husdjur pooch sniffade sig igenom en myrstack och lidit några bites, är skadan normalt inte tillräckligt allvarlig för att motivera en veterinär uppmärksamhet. Istället lindra irritation och svullnad från bites med vanliga hushållsartiklar.

Cold Komprimera

Det enklaste hem botemedel för att behandla ant bites är en kall kompress. Kommersiellt producerade kalla kompresser fungera bra för detta ändamål, men du kan enkelt göra din egen genom att försegla några isbitar i en plastpåse. Wrap påsen med en tunn handduk och hålla komprimera mot hundens svullna örat. Håll hunden så bekväm som möjligt samtidigt som den kompress, som den ursprungliga kall känsla kan vara obehagliga innan den börjar minska svullnad. Om din hund blir rastlös, sluta använda komprimera och försök igen senare.

Aloe Vera

Aloe vera gel är utformad för att lugna irritation och brännande känsla. Svullnad i öronen från en myra bita är sannolikt att åtföljas av dessa obehagliga känslor, så applicera ett tunt lager av aloe vera till svullna bites på hundens öra. Alltid vara noga med att inte skada hundens innerörat vid tillämpningen någon typ av medicin eller gel till betten. Upprepa appliceringen varje några timmar som önskas.

Bakpulver Paste

En annan åtgärd för att lindra svullnad och andra irritation orsakad av ant bites är tillämpningen av en bakpulver pasta. Lägg bara tillräckligt med vatten till en liten mängd bakpulver för att göra en pasta. Dab pastan på bettet plats på örat och låt det sitta. Upprepa denna process flera gånger om dagen tills bites försvinna.

lugnande Lotioner

Tillämpa lugnande lotion till platsen för myra bita kan också bidra till att minska svullnad och irritation. Mjölk från magnesia, hydrokortison grädde och Calamine lotion är bra alternativ. Applicera ett tunt lager lotion ett par gånger per dag tills gupp avta, men vara noga med att inte få lotion i hundens innerörat.

veterinär Uppmärksamhet

Svullna öron hos hundar kan vara ett tecken på en allergisk reaktion mot bett av insekten. Allergiska reaktioner kan orsaka svullnad i ansiktet, inklusive öronen, ögonlocken och mun. Titta på din hund noggrant för tecken på allvarlig allergi, såsom väsande andning och hosta. Dessa symtom tyder på att din hunds hals har svällt, vilket kan leda till kvävning om okontrollerat. Om du märker din hund kämpar för att andas, ta honom till veterinären omedelbart och fördröja användningen av huskurer förrän faran är över.


  

Kommentar