Hur man tar hand om en tekopp Yorkie valp

May 14

Hur man tar hand om en tekopp Yorkie valp


Även om ingen ansedd registret redovisar en sort av tekopp hund, uppfödare ibland kalla sina minsta hundar tekoppar. Yorkshire terrier uppfödare är inte annorlunda; de anser många av dessa små hundar tekopp Yorkies. Dessa små hundar är känsliga och kan kräva specialistvård på grund av sin ringa storlek.

Instruktioner

1 Köp din valp från en erfaren uppfödare. Erfarna uppfödare har många års erfarenhet av rasen och se till att deras hundar är friska och fria från genetiska defekter innan avel. Oseriösa uppfödare kanske inte utföra hälsotester och kan ha lite erfarenhet med Yorkies, som kan producera ohälsosamma valpar.

2 Schema en kontroll med din veterinär så fort du tar hem din tekopp Yorkie. Han kommer att behöva rutin valp skott, och din veterinär kommer att leta efter maskar. Teacup Yorkies är benägna att frågor som hypoglykemi, och din veterinär kan köra blodprov för att kontrollera om andra genetiska avvikelser.

3 Skapa en säker sovplats för din Yorkie. Placera en liten hundbur i en lugn plats i ditt hem, och lägga till en mjuk hund säng till kenneln. Utrymmet bör vara tillräckligt stor för hunden att vila bekvämt, men inte så stor att han kan gå och spela. Sätt valp i sin kennel vid läggdags och när du inte att noga titta på honom.

4 Passa din valp med en krage eller liten sele. Teacup Yorkies älskar att spela och utforska, och de kan vandra bort om den inte kontrolleras. Håll valpen i koppel när du är utanför och under resor till veterinären kontor eller djuraffär.

5 Spela med din valp ofta att bränna bort överskottsenergin. Yorkies är en terrier ras och är rowdy om inte väl stimulerad, så ta hunden för frekventa promenader och kasta sin favoritleksak i kort, fem minuters spelsessioner.

6 housebreak din valp från dag ett. Teacup Yorkies är notoriskt svåra att potta tåg, och skjuta upp det bara gör processen svårare. Inhägna ett litet område och hålla ett vakande öga på hunden för att hålla honom från att vandra ut och gå potta i huset. Ta valp utanför åtminstone en gång varje timme och efter tupplurar och måltider, och se honom tyst tills han går potta. Prisa honom med en liten fest, upprepa processen varje gång tills han potta utbildade.

7 Mata din valp tre små måltider om dagen. Teacup Yorkies är benägna att hypoglykemi, och matning av små måltider flera gånger om dagen jämnar ut hundens blodsocker. Välj en högkvalitativ mat särskilt utformad för små raser, och mata hunden enligt instruktionerna rörande enskilda livsmedel. Håll färskvatten tillgängligt vid alla tidpunkter för att förhindra uttorkning.

8 borsta hunden varje dag. Den långa, silkig päls av tekopp Yorkies är benägen att trassel och daglig tandborstning kommer att förhindra mattor. Lossa några knutar med fingrarna, och borsta pälsen med ett stift borste. Torka av hundens ansikte med en fuktig trasa för att avlägsna matrester och rengör området runt ögonen med varmt vatten för att förhindra riva fläckar. Klippa hundens naglar med en liten par nagelsaxar, klippa bara lite från varje nagel för att förhindra att klippa snabbt.

9 Borsta hundens tänder minst en gång i veckan. Teacup Yorkies är ökända för dåliga tänder, och frekvent borstning kommer att minska karies. Ta en närmare titt på tänderna när valpen börjar tänder, på ungefär 5 till 6 månaders ålder. Valp tänder bör falla ut naturligt som de permanenta tänderna växa i, men Yorkies behålla ofta sina valptänder. Om du märker några envisa tänder, boka en tid med din veterinär.

10 Spay eller sterilisera din hund. Intakta Yorkies är mer benägna att utveckla prostatacancer och brösttumörer, och kvinnliga Yorkies är benägna att livshotande infektioner inkluderande pyometra. Många Yorkies är känsliga för sedering, begär denna ändring och andra medicinska procedurer som kräver narkos utförs samtidigt.

Tips

  • Nya Yorkie valpköpare bör utbilda sig om hälsoproblem och parasiter i samband med Yorkshire terrier (Yorkie) häckar.
  • Rekommenderad läsning inkluderar Yorkshire Terrier (Yorkie) Hälsoproblem, Yorkie Hypoglykemi, Parasiter av Yorkshire Terrier (Yorkie) matsmältningssystemet och Teacup Yorkshire Terrier (Yorkie) Information.
  • Låt inte din tekopp Yorkie tillsammans med främmande hundar. Deras lilla storlek gör Yorkies benägna att skada, och de kan skadas om hundarna spela för grovt.

  

Kommentar