Hur man sköter om en Snapper Turtle

October 30

Hur man sköter om en Snapper Turtle


Samtidigt som ett husdjur snapper sköldpadda kräver lite arbete, kan dessa härdiga reptiler bra husdjur för dem som är villiga att investera tid i sin vård. Även barn snappers är ofta bara en tum lång, vuxna växer vanligen att ha skal som är mer än en fot lång, med rekordet är 18 inches.

Instruktioner

1 Välj en knäppa sköldpadda som husdjur endast efter att du har gett det seriösa funderingar. På grund av deras långa livslängd och något aggressiva natur, dessa djur är inte lämpliga som en första husdjur för ett barn. Om du bestämmer dig för att få en snapper, vara säker på att du är beredd att investera tid och pengar som krävs för att ta hand om det på rätt sätt.

2 Tänk på vilken typ av tank är bäst för din snapper. En bra tumregel är att tanken ska hålla 10 liter för varje tum av sköldpaddans skal. Medan unga snappers kan hållas i relativt små tankar, tänk på att de kommer att behöva mer utrymme när de blir större. Det kan vara bättre att köpa ett stort akvarium i början så att du inte behöver byta ut det senare. Låsande fast sköldpaddor också kan hållas i stora Rubbermaid behållare.

Snappers ofta gör ganska bra när den förvaras i en utomhus damm eller barns plaskdamm. (Den plaskdamm ska grävas ner i marken.) Bör dock dessa utomhus livsmiljöer vara säkert, eftersom sköldpaddor är förvånansvärt bra klättrare och kan lätt fly från en inhägnad område. De kan oftast inne väl genom att omge deras livsmiljö med vertikal aluminiumplåt.

3 Ordna en ren och inbjudande livsmiljö för ditt husdjur. Vattennivån i akvariet bör vara något högre än din sköldpadda är lång. Din sköldpadda också kommer att behöva en stor, relativt flat sten (eller annan yta) där det kan sola. Detta bör omfatta ett område som är nedsänkt och en rymlig plats där din sköldpadda kan vara helt ur vattnet. Din sköldpadda också kommer att behöva ett gömställe, såsom ett stort lera blomkruka på högkant eller annan cavelike föremål.

Känn dig fri att dekorera akvariet med växter, men vara medveten om att din snapper förmodligen kommer att förstöra ditt arbete. Se till att du inte använder konstgjorda växter eller andra dekorationer, eftersom de kan blockera mag-tarmkanalen ska ätas.

Inte oroa sig för att använda någon form av sand eller grus för att täcka botten av akvariet. Sedan knäppa sköldpaddor behöver en slät, icke repande yta att gå på, är onödigt att lägga grus.

4 Installera ett filter. Filtrering är ett absolut måste för att snäppa sköldpadda tankar. Eftersom snappers har för vana att fragmentering deras mat med sina klor, tankarna blir smutsiga mycket snabbt. Att ha en kvalitet filter kommer att spara dig timmar av tid och hålla din sköldpadda miljö ren.

5 Ställ in en värmelampa. Ett enkelt sätt att göra detta är att köpa en clip-on lampa från din lokala djuraffären. Placera lampan över sköldpadda sola område. Ljuset bör värma området till ca 90 grader. Du bör också inrätta en lampa som kan ge UVB-strålar. Många gånger kan dessa installeras genom att fästa en huv med en fluorescerande ljus till toppen av akvariet.

6 Mata din knäppa sköldpadda två eller tre gånger i veckan. Förutom kommersiellt tillgängliga sköldpadda pellets, snappers också njuta av mjölmask, syrsor, kräftor, småfiskar och natt sökrobotar. De bör också äta mycket frukt och grönsaker, inklusive jordgubbar, butternut squash, sötpotatis och en mängd gröna. Tvätta alla producerar noggrant. De kan ha kokt kyckling ibland också. Ta bort eventuella matrester från sköldpaddan tank så att maten inte går dåligt.

Tips

  • Aldrig sätta en snapper tank genom ett fönster. Solljuset som passerar genom glaset kan värma vattnet till en farligt hög temperatur.

  

Kommentar