Hur man lagar Torkade svarta bönor i en lerkruka-Pot Med Ingen blötläggning

March 19

Hur man lagar Torkade svarta bönor i en lerkruka-Pot Med Ingen blötläggning


Låg fetthalt, kolesterol-fri och mycket fibrer och kalium, svarta bönor lysa som en sida maträtt, som den viktigaste ingrediensen för en soppa eller mosade och kryddat som ett dopp. De kan rullas in i en tortilla för burritos eller enchilada, blandat med majs och tomat för en enkel salsa eller blandas med couscous för en frisk sallad. Natten blötläggning är inte en nödvändighet, men bönorna tar ungefär en halvtimme av förberedelser innan du lägger dem i Crock-Pot.

Instruktioner

1 Skölj svarta bönor, sålla bland dem för små stenar eller annat skräp och lägg dem i en stor kastrull med ungefär tre gånger så mycket kallt vatten som bönor. Koka upp. När bönorna börjar att koka, minska värmen och sjud under cirka 5 minuter. Ta bönor av värmen, täck och låt dem sitta i varmt kokvattnet i ca 10 minuter.

2 Skala och grov hacka en gul lök och skär ett par skivor bacon i ca 1-tums bitar. Om du föredrar fatback eller salt fläsk, avbröt hårda skalet om det är närvarande och kub köttet. Salt fläsk är fatback som har bevarats med salt. Brown bacon, fatback eller salt fläsk i en liten stekpanna. Köttet tillför smak, men lämnar det för vegetarianer kommer inte att skada skålen.

3 Häll bönorna och deras matlagning vätska i Crock-Pot. Tillsätt löken, brynt kött och alla utsmält fett. Krydda bönor med salt och svartpeppar. Säsong bönorna att smaka, om du föredrar, med vitlök, hackad chili eller salvia.

4 Ställ Crock-Pot på låg och låt bönorna koka i 4 till 6 timmar, tills de är kokta till din smak.

Tips

  • Tillsätt ca 1 matsked epazote till bönorna medan de är matlagning. Epazote, en ört som liknar koriander som används i mexikansk matlagning, tillför smak och minskar gassiness av bönor. Kontrollera etniska livsmedel gången i snabbköpet.
  • Använd kokta bönor inom tre dagar eller dela svarta bönor och deras kokvätska i en enda betjäna delar och frysa i upp till sex månader.
  • Top med sofrito, en traditionell topping för svarta bönor soppa gjord av hackad lök, paprika, vitlök och koriander.
  • Om du använder salt fläsk, inte lägga till salt till bönor efter att de har kokta.

  

Kommentar