Behandling Feline Cat Acne

July 8

Behandling Feline Cat Acne

Behandla

Cat acne orsakas av igensatta häller. Katter har oljeproducerande körtlar, och, precis som människor, kan de utveckla akne när en täppa utvecklas kring läpparna eller hakan. Området måste rengöras med en mjuk washrag och varmt vatten. Du kan lägga till en mild antibakteriell rengöringsmedel om du föredrar, men du måste välja noga för att undvika ytterligare irritation. Vanligt vatten fungerar bäst för katter med känslig hud. Det kan finnas vissa fjällning av akne som du använder washrag. Om du har använt tvål, försiktigt skölja bort det.

Frekvens

Katt akne kommer inte att försvinna efter bara en rengöring. Du måste följa upp på en daglig basis, rengöring området två gånger om dagen. Med denna behandling, bör kattens akne klara upp inom en vecka.

Uppföljning

Om katten har fortfarande akne efter en veckas behandling, behöver det för att besöka en veterinär. Veterinären kan rekommendera användning av en bensoylperoxid produkt, ensamt eller i kombination med antibiotika. Använd inte en mänsklig akne produkt på din katt utan att tala med din veterinär först.

Förebyggande

När din katt akne har klarats upp, rengöra sitt ansikte med washrag och varmt vatten två eller tre gånger i veckan för att hålla sina porer sätts igen. Städning kommer att bidra till att förhindra ytterligare ett utbrott. Använd glas eller metall matskålar eftersom plasten kan tillåta akne bakterier att växa i skålen.


  

Kommentar