Den bästa månaden att besöka Oahu

May 1

Den bästa månaden att besöka Oahu


Reseguider kommer att säga att det finns egentligen ingen dålig månad för att besöka Oahu, Hawaii folkrikaste ön. På sätt och vis, de är rätt. Oavsett när du går, kommer du antagligen att ha varmt väder, soliga stränder och ett fantastiskt landskap. Om du vill spara pengar, undvika folksamlingar eller delta i särskilda aktiviteter såsom surfing eller valskådning, men några månader är bättre än andra.

bästa Väder

Vädret är inte mycket av en faktor för att avgöra vilken månad du besöker Oahu - om man räknar vädret du kommer att fly hemma. Hawaii har två säsonger kända nominellt som regnperioden, som löper från november till mars, och den torra säsongen, som löper från april till oktober. Även i den torra säsongen, regnar det någonstans på öarna varje dag, och en plats får sällan mer än tre på varandra följande dagar av regn även i regnperioden. Oahu turist nav i Waikiki Beach och Ko Olina Coast stanna soligt året runt. Det är något svalare under vintermånaderna, men temperaturen i Hawaii stannar vanligen på 70-talet och 80-talet Fahrenheit i båda säsongerna. Hawaii är mottagliga för orkaner, även om de är sällsynta. Den centrala norra Stilla havet orkansäsongen löper från 1 juni till 30 november.

Bästa priserna

Hotell och flyg till Oahu kosta mer under öns högsäsong, som sträcker sig från mitten av december till april. Mitten av juni till augusti är något billigare, men tung trafik från familjer på sin sommarsemester blåsa upp priserna. Du hittar de billigaste flygbiljetterna och hotellpriser i lågsäsong: April till mitten av juni och september till mitten av december. Trots detta, kanske du vill undvika semester i denna tidsram. Förutom USA: s nationella helgdagar, Hawaii ser också ett uppsving i resor under Japans Golden Week, som är den sista veckan i april, och några lokala helgdagar: Prince Kuhio Day den 26 mars, kung Kamehameha Day den 11 juni och antagning dag på tredje fredag ​​i augusti.

bästa Surfing

Du kan surfa på Hawaii året runt, men surfa aficionados bör hålla vissa månader i åtanke när man planerar sin resa. Oahu North Shore, som inkluderar den ökända Banzaipipelinen ser sina högsta vågorna från november till januari. I december, pro surfare från hela världen hit Oahu för Skåpbilpåvetiaran turnering. Om du är mindre erfarna och inte bryr sig om hoopla, både vågor och pro publik tenderar att ebba efter januari, men du fortfarande hitta vågor. På sommaren, särskilt från juni till augusti, surfa övergår till de södra och östra sidan av Oahu.

Bästa Whale Watching

Varje år tusentals knölvalar resa söderut från Alaska att para sig i det varma vattnet runt Hawaii. Tyvärr, de håller också samma schema som öarnas mänskliga turister. Även om du kanske ser en knölval i lågsäsong börjar i oktober, är det mest troligt att se dem från mitten av december till maj. Februari och mars är deras högtrafik. Även om det största antalet baljor kluster runt Maui, hittar du massor av kryssningar i Oahu som erbjuder garantier för observation knölvalar i sin högsäsong. Även om humpbacks gå vidare efter maj, du fortfarande kan se delfiner och några andra valarter, såsom grindvalar, runt Oahu året.


  

Kommentar