Fakta Om Chicken Nuggets

January 23

Fakta Om Chicken Nuggets


Chicken nuggets finns i nästan varje stormarknad och snabbmat restaurang i Amerika. De flesta chicken nuggets görs med maskinurbenat kyckling i en process som är ansvarig för att sätta magen även de största kyckling nugget fläkt.

Uppfinning

Chicken nuggets uppfanns på 1960-talet av Robert Baker, en medlem av den amerikanska Poultry Hall of Fame som listat ut hur man bearbeta och binda kycklingkött i olika former för enkel matlagning och sjöfart.

Mekaniskt separerad Kyckling

Hela kyckling, ben och allt kastas in i en kvarn huvudet först. Kvarnen är speciellt framtagen för att pulverisera ben och blod och kött i en geléartad rosa massa som liknar en tjock spackel. Eftersom hela kycklingen används, har den rosa massa extremt höga halter av bakterier som kan göra dig sjuk om du äter det. Detta är mekaniskt separerad kyckling.

Livsmedelssäkerhet

Eftersom bakterienivån är farligt hög, de matberedare lägga till en hög koncentration av ammoniak och blanda den in i massan för att döda bakterierna. Problemet är att detta skapar en massa av gel som verkar oaptitlig. Processorerna måste då lägga till en koncentrerad dos av artificiell kycklingaromämnen för att dölja ammoniak smak. Det finns fortfarande ett stort problem, men eftersom gelmassan är fortfarande en ljust rosa färg.

Produktion

För syns skull, måste matberedare lägga artificiella färgämnen för att göra gelen ser ut kycklingkött, som biter in i en ljus rosa kyckling nugget skulle vara osmaklig. När gelen är artificiellt smaksatt och färgat, det pressas in i formar och panerad, sedan stekt kort för att hjälpa den behålla sin form. Nuggets sedan frystes och paketerade för sjöfarten.


  

Kommentar