Hur Smält isbitar i vatten

October 8

Hur Smält isbitar i vatten


Smältande iskuber i vatten kan vara ett intressant experiment om du är nyfiken på smälthastighet av is i vatten jämfört med andra vätskor, såsom saltvatten, alkohol, juice, etc. Smältande iskuber i vatten är också ett bra sätt att kyla ner varmt eller rums vattentemperatur och göra en mer uppfriskande dryck. Vatten kan också vara effektiva i smält klumpar av is som sitter ihop från frysen eller ismaskin och hjälper dig att ha individuella kuber. Enligt Nuffield Advanced Chemistry, är smältande endoterm, så det absorberar energi och värme från omgivningen, nämligen vatten.

Instruktioner

1 Ha ett mål i åtanke för vad du försöker åstadkomma, oavsett om det är tids hastigheten på smältan, att jämföra effektiviteten av smält vätskor eller bara kyla din glas vatten. Det önskade resultatet kommer att hjälpa diktera mängden och temperaturen på vattnet du kommer att använda.

2 Fyll en behållare (vanligen ett glas, men det kan vara större om du behöver mer data för en studie) delvis med vatten, uppåt till 3/4 beroende på mängden is som du tänker använda. Is tar upp ytterligare utrymme i glaset, så att du riskerar att svämma över om du kombinerar för mycket vatten och is i en tillräckligt stor kopp.

3 Lägg önskad mängd isbitar till vattenbehållaren. Om du studerar effekterna av vatten på den frusna isbit, kanske du vill observera en kub i taget. Om du kyla vatten för konsumtion, mängden is beror på hur kallt du vill att vattnet ska vara och hur snabbt du vill uppnå svalka. Hålla i minnet att varmare vatten kommer att smälta de isbitar i en snabbare takt.

4 Rör om eller skaka kuberna i vattnet för att uppnå en snabbare smälta. Om isen stannar på en plats, kommer det att vara omgiven av den kallare, smält vatten, men omröring kommer att blanda i varmare vatten och påskynda smältning.


  

Kommentar