Vad är långkornigt ris?

June 17

Vad är långkornigt ris?


Ris är ett korn som härrör från ätliga frön av en växt som är en medlem av Oryza familjen. Långkornigt ris är en typ av säden som vanligen används i många typer av regionala matlagning.

Identifiering

Som namnet antyder, de enskilda delarna av långkornigt ris är i genomsnitt 7 mm i längd. Långkornigt ris är också identifieras efter tillagning som kornen förblir separat, snarare än ihopklumpad.

typer

Kli är skiktet av långkornigt ris som lägger under skrovet eller skalet av varje riskorn. Brun långkornigt ris har kli fortfarande intakt, medan det inte finns något kli kvar på vitt långkornigt ris. Det finns ett antal under sorter av långkornigt ris, såsom basmati som har en nötaktig smak, samt amerikanska långkornigt som har en relativt mild smak.

Användning

Eftersom långkornigt ris är fluffigare, är det väl lämpad för användning som en sida skålen eller som en bas för sås, förklarar Cooks Thesaurus. Långkornigt ris är vanligt i indiska och Mellanöstern köket.

Förberedelse

För beredning, kräver långkornigt ris nedsänkning i hett eller kokande vatten eller annan vätska. Riskornen absorberar vatten och blir fylligt och anbud. Förhållandet mellan vatten och ris och längden på tillagningstiden krävs varierar kraftigt baserat på vilken typ av ris och brukar anges på förpackningen för riset.

fördelar

En kopp långkornigt kokt vitt ris innehåller cirka 17 procent av det rekommenderade dagliga värdet av tiamin och selen samt 12 procent av niacin, 23 procent av folat och 37 procent av mangan, rapporterar NutritionData.com. En kopp vanligt vitt ris är också låg fetthalt och innehåller tre procent av det rekommenderade dagliga mängden fiber, medan brunt ris innehåller ungefär 13 procent av en dags ersättning av fiber.


  

Kommentar