Radiant Skin Tips

October 8

Radiant hud är inte bara resultatet av att spendera massor av pengar på hudvårdsprodukter. I själva verket kan ingen mängd av hud produkt ensam verkligen förbättra en hy som har misshandlats under åren. Dessa är några grundläggande och billiga tips som kan hjälpa dig att uppnå strålande lyster du söker.

Tvätta ditt ansikte

Det kan låta självklart, men tvätt är en viktig del av frisk hud. Tvätta ansiktet när du vaknar upp så att du inte fälla olja eller bakterier under din makeup, och sedan tvätta kosmetika från ansiktet innan du går till sängs. Speciella rengöringsmedel som innehåller alfa-hydroxy syror (AHA) kan bidra till att avlägsna döda hudceller och är antibakteriell. Inte tvätta ansiktet alltför ofta (mer än två eller tre gånger dagligen), eller din hud kan börja att överproducera sina naturliga oljor för att kompensera för dem tas bort under dagen.

Använd rätt produkter

Genom att använda rätt produkter kan göra en stor annorlunda i hudens hälsa. För de flesta människor, är det bäst att använda en mild rengöringsmedel, en antioxidant och en solkräm på morgonen. På natten, använd ett rengöringsmedel som innehåller AHA och retinols. Exfolierande kan också hjälpa kasta av döda hudceller, men om din hud är känslig eller acne-benägen, kan du använda en mycket mild exfoliant och gnid mycket försiktigt in i huden med varmt vatten.

Rök inte

Rökning är dåligt för både hälsa och utseendet på din hud. Det bidrar till för tidigt åldrande, som orsakas av toxiner som absorberas i blodomloppet och förs till hudens struktur. Rökning är också känt att tunna huden och minska kollagen, vilket orsakar att huden blir rynkig och ansiktet för att se mager.

Undvika solskador

Solen och solarier orsakar UV-ray hudskador som inte nödvändigtvis vändas. När man tillbringar tid utanför (oavsett hur vädret är som), bära solglasögon, en hud sköld som en hatt, och använda solskyddsmedel. Använd en solkräm med SPF 15 eller högre, och se till att den aktiva ingrediensen etikettlistan innehåller titandioxid, zinkoxid, eller något i avobenzone familjen. Också använda en solkräm gjorda speciellt för ansiktet. Det bör märkas "noncomedogenic", vilket innebär att den är utformad undvika igensättning porer.

vistelse Hydratiserad

Dricka mycket vatten varje dag hjälper spola gifter ur kroppen via utsöndringssystemet. Om gifter inte spolas ut, kan de bygga upp i kroppen och kan komma ut genom porerna, vilket bidrar till akne. Institute of Medicine visar att män förbrukar ca 13 koppar totala drycker varje dag och kvinnor konsumerar cirka nio koppar totala drycker per dag. Du sannolikt uttorkad om din urin är en mörkgul färg.

Minska stress

Stress har en negativ effekt på hälsan hos hela kroppen. Om du får tillräckligt med sömn varje natt (sju eller åtta timmar varje natt för vuxna), öva djupandning eller meditativa övningar, gör ca 30 minuter varje dag av måttlig motion, och undvika skräp livsmedel kommer ditt ansikte tacka dig för det.

Dricks

Om du följer dessa steg och fortfarande inte är nöjd med utseendet på din hud, tala med en hudläkare. En professionell kan hjälpa dig genom att göra rekommendationer baserade på din livsstil och hudens specifika sammansättning.


  

Kommentar