Hur länge att koka Fresh Kielbasa?

May 25

Hur länge att koka Fresh Kielbasa?


Den stora vågen av invandring som formade Amerika under de sista åren av 19-talet och början av 20-talet var till stor del drivs av polacker och andra östeuropéer. De förde med sig en ny uppsättning av kulinariska traditioner som skulle bli en del av det amerikanska vardagslivet, från pastrami New York delis till de tjocka Kielbasa korv i Mellanvästern. Kielbasa finns i både rökt och färsk versioner. Rökt är helt kokta och kan ätas som den är, men den friska allmänhet kokas först.

Kokande vs. Pochering

Även matlagning korv och andra livsmedel i vatten brukar beskrivas som kokning, är det inte helt korrekt. Även om vissa artiklar som pasta tillagas på en rullande koka, är korv och annat kött vanligtvis pocherat. Tjuvjakt sker vid en temperatur under kokpunkten, vanligtvis 160 till 200 grader Fahrenheit. Detta kockar kött mer försiktigt, förhindrar proteinerna från härdning. I fallet med korv, är det också mindre sannolikt att resultera i skur höljen och smakförlust.

Tjuvjakt tid och interna temperatur

Om korven kommer att ätas utan ytterligare kokning, bör det förlorade tills den inre temperaturen når en mat-säker nivå av 165 grader Fahrenheit. Om det senare kommer att avslutas med en annan metod, såsom grillning eller stekning, kielbasa kan portion till en innertemperatur på 145 till 150 grader. Den lägre temperaturen vanligtvis kräver 15 till 20 minuters poaching, och 20 till 25 minuter krävs för den högre temperaturen. Det enda sättet att veta temperaturen med säkerhet är att kontrollera det regelbundet med en omedelbar läsa termometer.

Tjuvjakt och textur

En av de viktigaste skälen för att stjäla vid en lägre temperatur, i stället för kokning vid en högre temperatur, är att bevara strukturen på korven. Korv är en emulsion av kött, fett och vatten i olika proportioner, precis som majonnäs är en emulsion av olja och ägg. Om du värmer majonnäs i en stekpanna, kommer äggen kock ut, vilket lämnar en pöl av olja och vatten bakom. Om du kokar en korv, kommer fett och köttsaft smälter och laga mat ute, lämnar korven torra och hårda. Tjuvjakt bevarar korven ursprungliga konsistens.

tjuvjakt Vätskor

Valet av tjuvskytte vätskan är en faktor som ofta har förbisetts. Mest tjuvjakt sker i vanligt vatten, men kreativa kockar kan variera vätskan på många sätt. Olika örter och kryddor, såsom pepparkorn och lagerblad, kan sjuda i vattnet för att ge den smak. Vin eller öl kan tillsättas till vattnet eller användas som tjuvjakt vätskor själva. Sura ingredienser, såsom vinäger eller citrusjuice, eller söta ingredienser, inklusive farinsocker och lönnsirap, kan också låna intressanta smaker till korven som den poaches.


  

Kommentar