Saltvatten effekt på hår

October 20

Saltvatten effekt på hår


Många föreställa sig att nackdelarna överdriven exponering för saltvatten är många, men det finns också några överraskande positiva attribut för saltvatten ansökan till håret. High-end salonger säljer surf sprut potions som lovar att lägga till volym och hålla fett hår i schack genom att torka den mellan schampo. Oavsett om du gillar att surfa, bada, eller bara tillbringa tid på stranden, lära saltvatten påverkar håret att få friska, glödande lås hela sommaren.

styling Fördelar

Saltvatten är faktiskt en mycket användbar styling verktyg, speciellt för fint eller tunt hår som behöver volym. Saltvatten fastnar på håret, vilket ger mer struktur. För en fri-pigg stil, låt håret bli blöt med saltvatten, sedan krama håret med händerna tills torr. Ditt hår kommer att visas tjockare med några vågor, och kommer att vara säker att vända huvud. Att få vågor i en nypa, kan du prova Bumble and Bumble salt-infunderas Surf Spray.

Överexponering

Upprepad exponering för saltvatten utan sköljning eller rengöring av håret kan leda till överdriven torrhet över tiden. Ditt hår, som är gjord av 10 procent fukt, kommer att förlora styrka, spänst och lyster utan lämpliga försiktighetsåtgärder. Om den inte behandlas, kan överdriven exponering för saltvatten resultera i håret vittring - ett tillstånd som kännetecknas av överdriven hår bräcklighet och brott, mestadels märkbar nära hårbotten. Avvärja långsiktiga negativa effekter genom att använda en inpackning regelbundet. För ett naturligt alternativ, försök kokosolja.

Skydd

Om du planerar att spendera en hel del tid i bränningen, att följa några tips kan skydda håret. Blöt håret och applicera balsam innan du kommer till stranden för att belägga och skydda dina lås när du har kul i solen. För att hålla flyaways i schack och undvika onödiga brott, försök fläta håret tillbaka.

Gör-det-själv-behandlingar

Om saltvatten har zapped fukt från håret, fylla den med en gör-det-själv hårinpackning. Om du vill rikta brott, blanda två ägg och en avokado med några matskedar olivolja och två uns av vatten. Arbeta igenom ditt hår och låt verka i 10 minuter innan du sköljer ut. För att återställa fukt och glans direkt efter stranden, helt enkelt blanda honung och kärnmjölk och tillämpas på håret. Låt verka i 20 minuter före sköljning.


  

Kommentar