Hur får man en hund att släppa ett ben

April 29

Hur får man en hund att släppa ett ben


Hundar kan vara ganska avsikt att tugga sina ben, men ibland kanske du behöver hunden att släppa benet. Lära en hund att släppa ett ben är en bra idé, eftersom du kan använda samma kommando för att göra hunden släppa en boll, en annan leksak eller ett objekt bör det inte tugga. "Drop det" kommandot kan även vara en livräddare om hunden har något farligt i sin mun. Lära en hund att "släppa den" kan vara svårt, men med uthållighet och beslutsamhet, bör du vara framgångsrik.

Instruktioner

1 Välj en behandling som hunden gillar bättre än benet. Till exempel väljer små bitar av kött eller kyckling. När din hund har benet i sin mun, hålla behandla nära nosen och säga, "Släpp den." När hunden öppnar sin mun för att ta behandla och sjunker benet, ge den behandling omedelbart. Fortsätt detta flera gånger så att hunden får uppfattning om vad "drop det" betyder.

2 Upprepa samma process, men håll inte behandla intill hundens nos. Bara säga kommandot med behandling i hundens syn. Vänta tills hunden sjunker benet innan prisar det och ge behandling. Om hunden inte släppa ben, gå tillbaka till det första steget. Om den gör det, upprepa detta flera gånger.

3 Fortsätt öva "släpp den" kommandot, men bara ge hunden en behandling ungefär hälften av tiden som det faller benet. helt enkelt ge verbalt beröm den andra hälften av tiden.

4 Öva med hunden tills den tappar sin ben (eller något annat objekt) på kommando, med eller utan en behandling incitament.


  

Kommentar