Nytta av frisk Gurkmeja

November 13

Nytta av frisk Gurkmeja


Gurkmeja, i sin färsk form, har många fördelar. Kryddan kommer från en rot och göres färskt, malda eller pulveriserade för användning i matlagning. Även om det har många medicinska fördelar, har krydda också många användningsområden i köket.

Funktioner

Gurkmeja används ofta i indiska köket. Det ökar rätter med dess pepprig smak och ljusa färger. Från färsk rot, är gurkmeja en vibrerande orange. När marken, färg gurkmeja ändras till en levande gul, vilket framgår av dess användning som en ingrediens i traditionell gul senap.

Varning

Var försiktig vid hantering av färsk gurkmeja, som sin signaturfärg kan fläcka händer och kläder vid kontakt. Använd handskar vid hantering av gurkmeja och använda tvål och varmt vatten för att minska oavsiktlig färgning.

Ursprung

Nytta av frisk Gurkmeja


De långa slanka rhizom som är roten till Curcuma longa växt skördas för matlagning. En viktig ingrediens i många indiska och indonesiska rätter, har gurkmeja använts i matlagningen i dessa länder mer än 5000 år.

Med färska Gurkmeja

Efter att ha införts för att gurkmeja roten för första gången, kan en kock inte vet hur man börjar använda matt gul, fingerliknande rot. Eftersom huden är oätliga, först ta bort detta yttre skikt. Insidan kan sedan skivas, hackas, riven eller marken och används för att krydda maten.

Hålla den fräsch

Färsk gurkmeja kan lagras för senare användning. Se till rhizom är torr, sedan packa in den i pappershandduk och hålla den i kylskåpet. Förvaring roten på detta sätt kommer att förlänga dess livslängd.


  

Kommentar