Hur att täcka ett snitt på en katt

December 15

Hur att täcka ett snitt på en katt


Efter ett kirurgiskt ingrepp där veterinären måste göra ett snitt på kattens kropp, såsom en spaying, kommer din katt har en sys sår som behöver läka. Eftersom katter rengör sig själva genom att slicka sina kroppar, kommer din katt att försöka slicka sår eller ens dra ut de kirurgiska nedläggningar på grund av smärta och klåda i snitt webbplatsen. För att skydda snittet och ge det en chans att läka, kan du täcka den för att förhindra din katt från att orsaka en infektion med ihållande slickar eller repor på området.

Instruktioner

1 Placera en E-krage, även kallad en elisabetanska krage över din katts huvud och knyta den på plats. Denna konformade kragen hindrar din katt från att slicka några snitt på sin kropp eller röra snitt på sitt ansikte. Kragen kan du bandage din katt utan att bita eller skrapa på dig eller dess snitt. Låt kragen på när du bandage dess sår för att hålla din katt från att försöka dra bort såromslaget.

2 Klipp håret runt snittet, om din veterinär inte redan har gjort det, med hjälp av elektriska Clippers. Denna trimning håller området steril och tillåter bandaget att hålla sig till kattens hud. Torka bort överflödigt hår med en fuktig steril kompress.

3 Rengör såret med en Betadine lösning. Späd en del Betadine-lösning i 10 delar vatten, i enlighet med den "kattägares Home Veterinary Handbook". Fukta en steril kompress med lösningen och använda den för att badda snittet lätt. Torka snittet genom att badda den med en torr kompress. Använda en liten mängd av antibiotisk salva till området.

4 Placera flera steril gasbinda kuddar över snittet och fäst dem på plats med medicinsk tejp längs kanterna av gasväv. För områden på benen, fötterna eller svans, att använda vet wrap-förbandstejp täcka tejpade gasväv och linda det mjuka materialet kring bihanget för att ytterligare skydda snittet och hålla förbandet på plats. Linda inte såret hårt eftersom detta kan avskurna cirkulationen i området.

5 Mät längd och omkrets på din katts mellersta delen. Skär en rektangulär bit linne minst 6 inches längre än omkretsen och lika bred som längden. Vira den över bandage och förband på kattens kropp. Göra nedskärningar, ca 2 inches isär, längs de två kortare kanterna hos tyget, ca 2 1/2 inches i längd, för att ge de wrap "svansar". Använd dessa svansar för att binda linne linda ihop, knyta varje uppsättning av "svansar" tillsammans för att hålla omslaget på plats. I stället för en wrap, kan du också placera en katt-storlek T-shirt på din katt för att täcka en bandagerad snitt på rygg eller mage.

Tips

  • Rådgör med din veterinär om du känner behov av att täcka ett snitt efter operation av någon anledning, till exempel om din katt har dragit ut en sutur eller området verkar smittade. Han kan ge dig ytterligare råd om vad man ska göra och kanske vill du ta med din katt i en tenta av såret.
  • Ersätta en steril saltlösning för Betadine lösning för att rengöra snittet, enligt The Cat Health Guide.
  • Fäst din katt naglar innan du klär sin såret för att hindra den från repor dig medan du klä dess snitt.
  • Om ett snitt öppnar upp efter att du ta din katt hem, tillfälligt klä såret med ett bandage och ta din katt till din veterinär omedelbart.
  • Inledningsvis kan du ersätta en del, 3 procent väteperoxid lösning, utspädd i fem delar vatten för att rengöra såret. Använd inte mer än en gång eftersom peroxid kan skada vävnaden, enligt "Cat ägare hem veterinärHandBook".
  • Tvätta händerna innan du rengör och applicera läkemedel till din katts snitt. Du kan också bära sterila latexhandskar under denna process för att förhindra infektion.

  

Kommentar