Vilken typ av spån är säkra för en kanin?

May 21

Vilken typ av spån är säkra för en kanin?


Om du är en ny kanin ägare, kan ställa upp ditt husdjur bur vara roligt och spännande. Det är dock viktigt att göra ett välgrundat beslut om vilken typ av spån för att sätta i din kanin hem. Även om ceder och tall spån främjas i djuraffär gångar, är de inte det bästa valet. Med tiden kan de skada din kanin lever, säger George Flentke, Ph.D., av huset Rabbit Society. Välj en alternativ typ av spån istället.

Returpapper Spån

Mjuka sängkläder spån tillverkade av återvunnet papper är ett säkert alternativ att använda för att rada din kanin bur. Dessa spån finns på de flesta djuraffärer. Standardfärgen på dessa spån är tan, men de kommer också i pastell rosa, blå, lila och gult för ett något högre pris. Det finns inga farliga färgämnen i de färgade spån. Återvunnet papper spån absorbera urin väl, så att du inte behöver oroa sig för ditt hus har en stark husdjur lukt så länge som du byter ut strö regelbundet.

asp Spån

Asp spån är gjorda av ett hårt träslag, till skillnad från cederträ och furu, vilka är tillverkade av ett mjukt trä. Hardwood spån är inte giftiga för en kanin det sätt som barr spån kan vara. Asp spån kan också bidra till att hålla din kanin bur bakteriefri. Dessa spån ligger oftast bredvid tall och ceder spån i butikerna, så se till att läsa påsen försiktigt, eftersom de två typerna kan likna med ett ögonkast.

Hemlagad Tidnings Spån

Du kan göra din egen spån ur tidningen. Detta är kostnadseffektivt om du är på en stram budget. Det fungerar bäst om du har en dokumentförstörare. Kör några skivor av tidningen genom din dokumentförstörare och placera de jämna remsor i din kanin bur. Du kan naturligtvis riva eller klippa tidningen spån för hand, men det kommer att ta mer och inte ser så professionellt. Tidnings spån är säkra för kaniner. Den enda följden är att om en vattenflaska läcker och en vit kanin rullar i våt fläck, kan det bli färgfläckar på pälsen tillfälligt. Detta är dock inget att oroa sig för.

Alternativ till Spån

Om du inte vill använda spån för din kanin, kan du använda en fleecefilt i stället. Du kommer att behöva skära ullen att skräddarsy passa buren. Fleece kommer att hålla kaniner mysiga och varma. Du kan köpa ett par olika färger av fleece så att burgolvet matchar säsongen eller en kommande semester. har alltid åtminstone en andra fleecefilt tillgänglig när den i bruk behöver tvättas.


  

Kommentar