Vad är en slät päls Border Collie?

September 30

Vad är en slät päls Border Collie?


Border collies finns i två pälstyper för konkurrens: grov och slät. Den släthåriga varianten har en mycket kortare päls än den grova. Som ras, gränsCollies är bland de bästa boskapsskötare av hundvärlden. American Kennel Club accepteras Border Collie 1995 och dess nuvarande rasstandarden fastställdes 2004.

Historia

Border Collie rasen går tillbaka slutet av 19-talet och härstammar från raser som Welsh Sheepdog och skotska collies samt andra gamla brittiska vallhundar. Rasen kallades tidigare Scotch Sheepdog och fördes till allmänhetens uppmärksamhet på grund av drottning Victoria i smaken för hundarna. Som den ultimata får samlas ras, har det förändrats lite över tiden och har alltid varit mer populär som en brukshund. Detta innebär de egenskaper prisade när selektivt avel är mindre estetiska och mer praktisk.

Beskrivning

Hunden är en medelstor avel med en mager, atletisk bygga avsedd för både snabbhet och uthållighet. Hanhundar växa till mellan 19 och 22 inches på axeln och 30 till 45 pund. i vikt. Honorna är mindre, växer till mellan 18 och 21 inches på axeln och 27 till 42 pund. Rasen har en alert uttryck med semi-upprätt, väl fördelade öron, medelstora ögon och en måttlig längd munkorg.

Päls och färg

Den korthårig collie har en kort, grov hårig päls överallt. Pälsen är som längst runt benen, bröstet och halsen, men det är fortfarande mycket kortare än den grova belagda sorten. Rasen har också en tät underull, som erbjuder isolering och vattentäta egenskaper. En rad pälsfärger finns tillgängliga, inklusive solida färger, Bi-färger och tri-färger i svarta, bruna, vita och andra nyanser. Ögonfärger kan också variera från brunt till blått eller en av varje färg.

Temperament

Rasen temperament gör den till en naturlig som en vallning djur. Hög intelligens innebär att det går snabbt att lära sig komplexa kommandon, som behövs för att styra hunden medan vallning. Det är lojal och ivrig att behaga sina ägare, men är ofta reserverad med dem som den inte vet. Rasen är energisk och behöver arbeta eller utnyttjas ofta för att undvika destruktiva beteende. Det är också ett naturligt modigt ras som kommer att stå sin mark.


  

Kommentar