Hur man tar bort en Tick från en hund öra

March 18

Hur man tar bort en Tick från en hund öra


Det finns få saker mer störande när kärleks klappa din hund än att hitta en fyllig bock i sitt öra. Den första reaktionen är att bara plocka bort det och tvätta händerna, men ta bort en fästing är lite mer komplicerat.

Instruktioner

1 Doppa bomullspinnar i tvättsprit.

2 Gnid de våta bomullspinnar på det drabbade området för att sanera den och förhindra infektion.

3 Använda pincett (inga fingrar), greppa fästingen från huvudet ordentligt. Om du tar tag i kroppen och ta bort den, kommer fästingen inte dö och området kan bli infekterade.

4 När du har förstått huvudet av fästingen med pincett, riv från hundens kropp. Om du av misstag bort kroppen i stället måste du försöka igen för att ta bort huvudet.

5 Ta hand om fästingen genom att antingen släppa den i ett skogsområde eller spolning det. Håller inte det av någon anledning.

6 Återigen, rengöra det drabbade området.

7 Slutligen, ta hunden för fler fästingar. Om den har en, kan det troligen att ha mer. De tenderar att gömma sig i veck i hundens hud. När du har bekräftat att din hund inte längre har fästingar, ge det ett bad. Efter roaming skogsområden eller ta en promenad se till att kontrollera din hund en gång. Du behöver inte se fästingar för dem att vara där.

Tips

  • Förhindrar fästingar kan vara lätt. Din hund kan bära en loppa och kryssa krage. Du kan bada dem regelbundet. Veterinärer har också loppor och kryssa nedgångar för hundar. Hålla sig borta från skogsområden.
  • Det är mycket viktigt att du inte har mer kontakt med fästingen än nödvändigt och att du inte tillåter dina barn att gå nära den. Fästingar bär Borrelia liksom andra potentiella faror. Eftersom de dricker blod de kan överföra eventuellt andra blod patogener.

  

Kommentar