Homeopatisk medicin för katter

March 29

Homeopatisk medicin för katter


Homeopati är en mild, naturlig sätt att behandla många av de sjukdomar som plågar katter, från allergier och Feline nedre urinvägarna sjukdom cancer. Men medan homeopatiska läkemedel orsakar ingen av de farliga biverkningar av många konventionella läkemedel, är ingen medicinsk behandling utan risker. Om du väljer att använda homeopatiska läkemedel för din katt, söker en skicklig och erfaren veterinär homeopat som kan anpassa behandlingen till din katt.

Historia Homeopati

Tyska läkare och kemist Samuel Hahnemann upptäckte homeopati i slutet av 1700-talet. Det fungerar på teorin att "lika botar lika" genom att stimulera kroppens förmåga att läka sig själv.

naturmedicin

Homeopatiska medel är gjorda av växt- eller djurmaterial, som är utspädd med vatten eller alkohol och skakas, ibland miljontals gånger. När utspädning är klar, det finns nästan inga spår av den ursprungliga substansen.

en dos

Ofta allt som behövs är en dos av ett botemedel eller upprepade doser som ges flera dagar eller veckors mellanrum. Det gör homeopati ett bra val för katter, som kan vara svåra att medicinera.

Inget behov av att svälja

Att arbeta, homeopatiska medel behöver bara röra kattens tandkött eller tunga. De piller eller pelletar, lösas upp i kattens mun. Varken flytande lösningar eller pellets måste sväljas.

Kräver tålamod och miljöövervakning

Det kan ta flera dagar för ett homeopatiskt medel för att nå sin fulla läkande effekt. Under den tiden kommer din helhets veterinär ber dig att notera eventuella förändringar som du ser i din katt.

Inte för allt

I allmänhet konventionella behandlingar fungerar bättre än homeopati inte för sådana kroniska sjukdomar som diabetes och hypertyreos hos katter.


  

Kommentar