Beskrivning av en Shih Tzu hund

August 3

Beskrivning av en Shih Tzu hund


Den lilla lejon hund i Tibet, eller shih tzu, är en gammal ras. American Kennel Club säger att målningar och beskrivningar visar att shih tzu var en uppskattad hus husdjur under Mingdynastin 1368-1644 e.Kr. De var uppvuxna i århundraden av kinesiska kungligheter, men nästan dog ut i början av 1900-talet. Dagens shih tzu, härstammar från endast 14 överlevande hundar, först registrerades av AKC 1969.

Identifiering

AKC klassificerar shih tzu som en leksak hund - rasstandarden kräver en robust hund som väger mellan 9 och 16 pund, stående 8 till 11 inches tall vid axlarna. Shih tzu mest utmärkande drag är pälsen - lång, tjock och flyter nästan till golvet. Dess huvud bärs högt som anstår dess kungliga arv, och fjäderprydda svans lockar över ryggen. Shi Tzus kan vara vilken färg som helst, inklusive färg, brindle, och olika färger med vita tecken.

överväganden

Det lyxiga shih tzu päls kräver dagligt underhåll för att undvika trassel och knutar. För att hålla sin långa pälsen ren, kanske du vill trimma pälsen runt Shih Tzu anus, fötter och öron. Behålla sin päls ur ögonen genom att hålla den långa pälsen på shih tzu huvud bundet i en topp knut. Susan Kilgore, skriver för den amerikanska Shih Tzu Club, föreslår en valp eller husdjur klipp om din shih tzu leder en aktiv livsstil.

Fungera

Shih Tzu har alltid fötts och värderas som en följeslagare och hus husdjur, enligt AKC. Men om du vill göra lydnad eller annan hundsport med din shih tzu, kommer det att vara upp till utmaningen - de kan vara envis, men motivation och belöning ger goda resultat i ringen.

Shih Tzus och barn

Shih Tzus är säker, vänlig och intelligenta hundar, men brist på utbildning och umgänge kan göra dem gläfsande och benägna att knäppa. Den amerikanska Shih Tzu Club varnar för att Shih Tzus och barn inte alltid gör den bästa kombinationen. Små barn kan oavsiktligt skada små hundar, och även om de flesta Shih Tzus älskar barn, de som inte har välutbildade kommer sannolikt att bita en beskäftig barn.

missuppfattningar

Vissa uppfödare annonsera undermåliga Shih Tzus som "Imperial" eller "tekopp." Dessa är bara marknadsföring villkor för hundar som inte passar rasstandarden, uppger den amerikanska Shih Tzu Club. En för liten shih tzu är inte ovanligt, det är bara en runt eller ett avsiktligt uppfödda-dimensionerad shih tzu. Den amerikanska Shih Tzu Club varnar för att uppfödare som avsiktligt producerar undermåliga Shih Tzus riskerar "den allmänna hälsan och underbara särskiljande ras egenskaper som ansvariga uppfödare har arbetat länge och hårt för att bevara."


  

Kommentar