State Parks nära Terre Haute, Indiana

April 12

State Parks nära Terre Haute, Indiana


Tack vare sitt läge höger längs Indiana-Illinois State linje, är Indiana kommun Terre Haute inom en kort bilresa från flera statliga parker i både Indiana och Illinois.

Norr om Terre Haute

Turkey Run State Park. Ligger ca 35 miles norr om Terre Haute i Marshall, Ind, är Turkiet Kör andra state park etablerade i staten. Det finns vandring, rastplatser, paddling och fiske.

Shades State Park: Ligger ca 50 miles norr om Terre Haute, utanför Crawfordsville, är Shades öppen mars till november under dagen. Det finns natursköna sandstensklippor.

Prophets State Park: Denna park är 95 miles norr om Terre Haute och har vandrings-och cykelleder, och ett historiskt område där amerikanska nybyggare slogs indianstammar i 1811.

Söder om Terre Haute

Shakamak State Park: Ligger ca 30 miles söder om Terre Haute i Jasonville, sitter denna park på 400 tunnland konstgjorda sjöar. Campingplatser och uthyrning roddbåtar finns, som är isfiske på vintern.

McCormick Creek State Park: En gång var ett sanatorium för de rika, denna park var Indiana första state park. Bara 43 miles till sydost om Terre Haute, har det vackra grottor och vattenfall och mer än 10 miles av vandringsleder.

Väster om Terre Haute

Att gå in i närheten Illinois är inte en stor sak när du är från Terre Haute. Här är några parker i delstaten Lincoln som inte är alltför långt på en enhet.

Lincoln Trail State Park: Bara 20 miles rakt västerut från Terre Haute, är denna park uppkallad efter den exakta rutten följt av Abraham Lincolns familj när rubrik från Indiana till Illinois i 1830-talet. Beläget i Marshal, Ill., Är parkerna central en sjö. Det har områden för fiske, båtliv, liksom camping och picknick.

Fox Ridge State Park. Ligger i Charleston, Illinois, cirka 53 miles från Terre Haute, sitter denna park på mer än 2.000 tunnland. Det finns gott om vandring i steniga, skogsområden, och är hem för en mängd olika vilda djur.


  

Kommentar