Vad är Moleskin Byxor gjorda av?

December 14

Vad är Moleskin Byxor gjorda av?


Mollskinnsbyxor "kombination av mjukhet och hållbarhet gör dem populära för utomhusaktiviteter såsom jakt eller vandring. De är gjorda av mollskinn tyg, som har producerats i England sedan åtminstone 17-talet. Namnet "mollskinn" orsakar många att klia sig i huvudet, och det är osäker på var den kom ifrån. Brisbane Moss tyg företag spekulerar att mjukheten av tyget kan ha påmint början tillverkare av en mullvad päls.

Historia Moleskin

Moleskin först tillverkades runt 1668, enligt J. Peterman Company. De flesta mollskinn producerades i öst Lancashire och West Yorkshire distrikt i England, mitt England bomullsindustri på den tiden. Mollskinnsbyxor gynnades av bönder och arbetare för sin hållbarhet och motståndskraft mot väder. Materialet uppskattad för sin släta yttre utseende, och tillverkare skapat flera olika sorter av mollskinn, inklusive Imperial, Swansdown, Patent- och O'Neil.

Tillverkning av Moleskin

Moleskin är vad som är känt som en BOMBASM trasa. Dessa dukar är vanligen 100 procent bomull, och de är kända för att ha en hög andel av inslag till varp, vilket gör dem tjocka och starka. Mollskinn är gjord med en twilled väva och har en kort tupplur på den yttre sidan, som är bildad genom borstning. Tillverkningen av mollskinn är liknande den i manchester, men mollskinn har inte de vertikala ribbor som karakteriserar manchester.

mollskinns Byxor

Tillverkarna skapa en mängd olika kläder objekt med mollskinn, inklusive skjortor, byxor, kjolar och jackor. Byxor gjorda av mollskinn är användbara och bekväma, och de brukar använda en tjockare variant av tyg, som kan väga upp till 400 gram per kvadrattum. Högkvalitativa mollskinnsbyxor behandlas för att ge dem en mockafinish. De är inte vattentät, men vikten och densiteten hos väven gör dem mycket vattenavvisande. Mollskinnsbyxor av 100 procent bomull kan vara dyrt, men det finns också syntetiska sorter på marknaden.

Ta hand om Moleskin

Mollskinnsbyxor är lätta att ta hand om. Med tiden kommer deras färg blekna, men det är inget att oroa sig för - det är naturligt för mollskinn att blekna med ålder och slitage. Mollskinnsbyxor kan kemtvättas, eller de kan tvättas på en mjuk cykel. Enligt David Morgan klädföretag, är att tvätta ett bättre val för mollskinn, eftersom det hjälper till att bevara tätheten av tyget. Alltid torra mollskinns byxor på ett klädstreck i stället för i en torkare för att förhindra krympning av bomull.


  

Kommentar