Hur man gör Ice Milk Tea

January 31

Iced mjölk te är ett sätt att tjäna te som har sitt ursprung i Sydostasien. Krämig och söt, tjock med kondenserad eller kondenserad mjölk och serveras i höga, frostiga glas med krossad is, det är ungefär lika långt från engelska te som du kan få. I väst är det populärt som bas för bubbla te, och thailändska restauranger serverar sina egna läcker version av drycken som Thai iste. Detta recept berättar hur man gör iced mjölk te med ingredienser du kan hitta i någon västerländsk livsmedelsbutik.

Instruktioner

1 Koka vattnet och branta te i tre till fem minuter. Använd så mycket te som du skulle använda för en hel kopp te, även om du använder bara hälften så mycket vatten. Om du är osäker på hur stark för att göra te, missta sig på den starkare sidan. Grädde och socker kommer att överbelasta svagt te.

2 Lägg 1/4 till 1/2 kopp is. Detta kommer att smälta och bringa te ned till rumstemperatur eller kallare.

3 Använd kondenserad mjölk om du vill ha en sötare dryck, och kondenserad mjölk om du vill ha en mindre söt dryck. Tillsätt kondenserad eller kondenserad mjölk smak. Traditionellt är krämigare bättre - mjölken i iskallt mjölk te är inte en arom som det är på engelska te, det är en viktig ingrediens.

4 Lägg så mycket krossad eller vanlig is som du vill. Eftersom isen ner smaken av mjölk te vatten, är traditionell mjölk te kyls i ett kylskåp eller serveras vid rumstemperatur, men om du vill att kyla iste utan att vänta på din drink svalna, måste du lägga till mer is och dricka det ganska snabbt.

5 Justera sötma med socker eller enkel sirap efter smak.

6 Servera genast eller kyla i kylskåpet. Iced mjölk te kommer att hålla i flera dagar i kylskåp.

7 Experimentera. Det finns ingen sätt att göra iced mjölk te, så spela med styrkan i te och proportionerna av te till mjölk och is. Försök med att använda olika typer av te, eller sätta smakämnen, såsom kanel, muskot, ingefära, rosenvatten, eller hasselnöts sirap.

Tips

  • Thai iced mjölk te görs med en speciell te som säljs i påsar eller tegel som "Thai iste", "Thai te damm" eller helt enkelt "Thai te." Om du känner dig äventyrlig, ersätta thailändska te för svart te i din iced mjölk te.

  

Kommentar