Hur man identifierar en amerikansk Paint Horse

April 12

Hur man identifierar en amerikansk Paint Horse


När identifiera hästraser, kan det bli svårt. Denna artikel kommer att hjälpa dig att identifiera vad en amerikansk målar hästen är i jämförelse med andra raser.

Instruktioner

Identifiera en amerikansk Paint Horse

1 Att identifiera en äkta amerikansk målar hästen, du måste göra lite läxor i sin stamtavla. Du kanske tror att en amerikansk målar hästen är någon häst som bär tobiano eller overo pälsmönster - men det är inte så. Den amerikanska Paint Horse Association bildades 1965 och var ett stort resultat av kvartalet hästuppfödare som vill kunna registrera sina "gröda-out" kvartal hästar. "Crop-outs" var fullblodig (enligt stamtavla) kvartal hästar som hade för mycket vitt för att accepteras i den amerikanska Quarter Horse Association. På den tiden kunde alltför många vita tecken på en fjärdedel häst få det uteslutet, eftersom dessa egenskaper ansågs önskvärt.

2 amerikanska måla hästar är i huvudsak kvartal hästar med olika målade päls mönster. Även om vissa tvivelaktiga stamtavlor var hävdvunna i, det finns inga Gaited hästar, inga hästar med någon antydan till andra raser som Saddle eller rollator. Varje djur bedömdes på den ursprungliga ideal kvartalet hästen lager.

3 En amerikansk målar hästen kommer att visa alla de fysiska egenskaperna hos en fjärdedel häst, från sin kroppstyp till sin disposition. Även om vissa kvartal hästar visar flera av de Thoroughbred aspekter i bilagan versionen av rasen, är detta inte alls lika vanligt i den amerikanska målar hästen. De flesta av de amerikanska måla hästar du kommer att se kommer att vara kraftigt muskulös och stora benstomme, med enorma bakre ändar och lätthanterliga dispositioner. Ibland. du kommer att se en mer fullblod typ som har fötts upp på detta sätt för hoppning eller andra engelska divisioner.

4 Naturligtvis är det mest uppenbara sättet att identifiera en amerikansk målar hästen av sin färg. Färgen kan vara "högt" (mycket uppenbara stänk av färg över hela kroppen), eller det kan vara så liten som stora markeringar som täcker ett visst område i ansiktet. En häst kan också betraktas som en "färg" om det har en mage plats över tre inches. Så skenet kan bedra. De flesta amerikanska måla hästuppfödare strävar efter att föda upp de "högt" färger, eftersom dessa är vad rasen är känd för.

5 Det finns en annan typ av amerikansk målar hästen som är mycket svårare att identifiera. Detta är den "avelsdjur" målar hästen. Genetik är en knepig verksamhet, och även när du föder två färger tillsammans, behöver du inte alltid få en målad avkomma. Avkomma som är resultatet av två registrerade måla hästar men har inte kvalificerar vita tecken kan registreras som "avelsdjur" eftersom de bär generna för färgskiktet färg --- de bara inte hade turen att ha det uttryckte i sin egen pälsmönster.


  

Kommentar