Hur man introducerar en valp till en äldre hund

February 13

När du är redo att lägga en valp till en familj som innehåller en äldre hund, bör du noga överväga din äldre hunds behov att se till att valpen passar in. Din äldre hund kan vara Griniga när första mötet nya valp, men hon bör småningom acceptera honom och, förhoppningsvis, hitta ett sätt att hålla sig ung i hjärtat.

Instruktioner

1 Utvärdera din äldre hund att se till att du väljer en valp som passar in i din hunds liv. Titta särskilt hur han reagerar på hundar han möter på promenader eller i parken. Meddelande som hundar han naturligt dras till och som inspirerar rädsla eller underkastelse. För den lyckligaste hushåll, måste du välja en valp som har de egenskaper din hund finner attraktiv.

2 Presentera din hund att valpen i en neutral plats. Om du antar valpen från en individ eller anläggning, ta med din hund till antagandet med dig. Om detta inte är möjligt, har någon att möta dig med valp på en obekant park. Låta henne möta valpen medan båda av dem är på koppel.

3 Prata med både valp och din hund, men ägna mer uppmärksamhet åt din hund. Prata i en positiv ton så han associerar valpen med en bra erfarenhet. Han kommer sannolikt sniffar och hälsar henne. Ge dem båda en behandling efter de kort hälsar varandra.

4 Var positiv, även om din hund morrar på valpen. Valpar pressa gränserna, så att din hund bara kan sätta en gräns för valpen. Men avbryta interaktionen om morrande fortsätter eller om du ser aggressiv kroppsspråk från din hund.

5 Ta valpen med dig hem i ett annat fordon. Om detta inte är möjligt, att lådan valpen bromsa sin naturliga energi och entusiasm. Hemma, låt din äldre hund ange först.

6 Bildskärms interaktioner mellan din äldre hund och valp under de första veckorna. Valpen är skyldig att irritera din hund, så du bör förvänta morrande och morrande. Dessa beteenden hjälpa umgås din nya valp och är en positiv upplevelse för honom. Om din hund försöker agera aggressivt, ingripa omedelbart men inte straffa din hund.

7 Konfigurera en utsedd valp område och se till att din äldre hund har sin egen reträtt. Om möjligt, hålla din nya valp främst i ett område som din äldre hund inte är ansluten till. På så sätt kommer din hund inte känns som om hennes liv marginaliseras av valp.

8 Håll ritualer som du och din äldre hund har skapat, men inkluderar valp i dem så ofta som möjligt. Du vill göra din hund känns som han inte har förlorat någon som står i hans familj, och hjälpa honom se valpen som någon han kan finna lycka med.

Tips

  • Om du märker att din valp tjat din äldre hund, ingripa. Din hund kommer säkert att uppskatta den.

  

Kommentar