Hemlagad Salt gnuggar med torkade örter

December 29

En hemmagjord salt rub kommer att lägga en balanserad smak till dina kött och grönsaker. Kombinera vissa ingredienser du kanske redan har i ditt gryddhylla att skapa en ny kraftfullt vapen i din krydda arsenal. Du kan Imponera familj och vänner med en klassisk ört-och-salt rub som ger en fuktig, välsmakande huvudrätt.

Komponenter

noggrant välja ingredienserna i din salt gnugga för att skapa en balanserad krydda. Använd ett salt eller en blandning av salter för gnugga att skapa struktur och komplex smak. Hitta några grå salt, lera salt, havssalt, kosher eller rökt salter för att ställa in gnugga isär. Lägg naturläkemedel smaker till dina salter med torkad rosmarin, vitlök, basilika eller oregano. Torkade örter som används i gnuggar ska vara så färska som möjligt. Kontrollera utgångsdatumet på alla torkade örter du funderar eller torka dina egna örter med ett livsmedel dehydrator.

Förberedelse

Smaka varje torkad ört för att bestämma dess styrka och justera recept att rymma fler och mindre kraftfulla örter. Grovhacka hela torkade örter efter avlägsnande någon vedartade stammar innan du lägger dem i din blandning. Dumpa din mix i en mortel, matberedare eller mixer. Blanda allt innehåll ordentligt utan att över pulverisering saltkristaller att lämna en grov struktur i den slutliga salt gnugga. Ren och torr mixer apparaten ordentligt mellan partier med olika ingredienser. När alla ingredienser blandas, är din nya blandning färdig att använda eller lagras för senare användning.

Användning

Har din salt gnugga på plats för att ge smak åt många olika delar av din måltid. Lägg till extra virgin olivolja och rödvinsvinäger sedan skaka att göra en god vinägrett salladsdressing. Strö din gnugga på en liten platta och täcka den med extra jungfruolja sedan lägga till några droppar åldern balsamvinäger som ett bröd dopp. Applicera gnugga på ytan av rått kött som har klappade torr. Massera in i ytan av kött och fett för att skapa en väl brynt fuktbarriär skorpa. Lägg majonnäs till gnugga för läckra potatissallad dressing.

Lagring

Håll din nya blandningen i en lufttät behållare för att hålla användbara i upp till ett år. Förvara din salt gnugga på sval mörk skåp för direkt solljus. Skapa en mängd olika blandningar med olika örter och lagra dem separat för att undvika att blanda smaker. Överför kryddor i en mortel eller matberedare för en snabb grind strax före användning för att ge din salt och örter mer yta. Styrkan av din blandning kommer att minska med tiden, även under de bästa conditions.Taste salt gnugga före varje användning och lägga till fler torkade örter om smaknivå har sjunkit.


  

Kommentar