Hur man bakar en grundläggande bröd

May 26

Bakning är en gammal konst och även om våra liv i dag går i en rasande takt, det är något mycket givande om att ta time out för att baka en limpa bröd. Om du aldrig har bakat jäst bröd, börja med ett enkelt recept. Som ni få erfarenhet, prova att experimentera med olika typer av mjöl. Du kan ändra smak genom att lägga till örter. Tillsätt 2 tsk krydda för en limpa som är smaksatta eller sött. Processen är enkel och steglös. Experiment genom att lägga till frukt, grönsaker eller extra fiber i 1/2 cup portioner.

Prova denna grundläggande bröd recept för en helt naturlig, enkel limpa som har en härlig smak och konsistens.

Instruktioner

1 Doppa en pappershandduk i olivolja och torka insidan av en limpa pan tills den är belagd. Ställ pannan åt sidan. Blanda mjöl och salt i en stor bunke. Rör mjölblandningen och gör en brunn i mitten.

2 I en andra skål, häll 1/2 kopp varmt vatten. Tillsätt socker och sedan strö jästen över vattnet och vispa tills det är väl blandat. Gradvis vispa i resterande vatten och ställa in detta åt sidan på en varm plats i 20 minuter så att jästen bevis.

Språkkontroll är aktiveringsprocessen av jästen. Blandningen blir tjockare och skummande som jästen växer.

3 Häll långsamt jästen blandningen i brunnen i mitten av mjölet. Blanda tills mjölet är helt införlivad, lägga stänk av extra vatten om det behövs. Placera detta på en varm plats att stiga under 20 minuter.

4 Torka bunke, täcka den med olivolja och lägg den åt sidan. Placera degen på en ren, lätt mjölat arbetsyta att knåda den. Detta görs genom att trycka degen ifrån dig med handflatan. Vik degen och tryck igen. Knåda i ca 10 minuter eller tills degen är smidig och elastisk. Placera degen i oljad skål och täck med plastfolie. Lämna på en varm plats att stiga tills den har fördubblats i storlek (ca 1 1/2 till 2 timmar).

5 Punch ner degen och återigen slå ut på en ren, lätt mjölat arbetsyta. Forma degen till en rektangel genom att rulla upp den på längden och tucking ändarna under. Placera den i en bakplåt, släta sidan uppåt. Täck och låt den jäsa i 30 minuter eller tills fördubblats.

6 Sätt ugnen på 450 grader. Slash limpan längs mitten med en vass kniv och låt det sitta i 15 minuter.

7 Baka brödet i 15 minuter, och slå sedan ugnstemperaturen ner till 400. Baka 20 minuter mer eller tills brödet är gyllenbrun. Vänd ut att svalna på galler.


  

Kommentar