Holistic avhjälpa en katt urinvägsinfektion

June 3

Många katter kommer att uppleva obehag av en urinvägsinfektion åtminstone en gång under sitt liv. Vänster obehandlat, kan en urinvägsinfektion sprids i kattens urinblåsa och orsaka allvarligare sjukdom. Eftersom det är en så vanlig sjukdom hos katter, konventionellt behandlade med antibiotika, fler veterinärer och sällskapsdjur vårdnadshavare försöker behandling av katters urinvägsinfektioner med hjälp av naturliga, holistiska och homeopatiska metoder. Holistisk medicin syftar till att behandla djurets hela kropp och livsstil för att stödja kroppens förmåga att läka sig själv naturligt.

Veterinär

Om du planerar att behandla din katts urinvägsinfektion holistiskt, bör ditt första steg vara att hitta en helhets veterinär. Även holistiska lösningar är i allmänhet tillverkade av naturliga produkter, kan de vara lika farligt som läkemedel om de används i felaktiga doser, om de blandas felaktigt eller om fel terapi används för att behandla en sjukdom. För att hitta en helhets veterinär nära dig, besök den amerikanska Holistic Veterinary Medical Association hemsida på Holisticvetlist.com.

Homeopati

Cantharis är den primära homeopatiskt medel som används för att behandla urinvägsinfektioner hos katter. Cantharis är tillverkad av en skalbagge som finns i Frankrike. Den cantharis pulver, som innehåller grunden skalbagge i en mycket utspädd sätt, är tänkt att ge smärtlindring från symptom i samband med en UTI. Det är oftast doseras i två till tre pelletar av 30C ges flera gånger under dagen.

örter

Örter ordineras ofta som en del av holistisk behandling av en katt UTI. Gemensamma örter som används för behandling inkluderar pipsissewa, buchu, uva ursi, echinacea, gullris, åkerfräken, persilja, marshmallow rot och fläder. Oftast växtbaserade behandlingar för katter administreras i en te form. En msk. av den kylda te ges till katten tre gånger per dag tills symtomen är borta.

Tranbär

Precis som hos människor, är tranbärsjuice en kraftfull mat i naturligt att bekämpa en infektion i en kattens urinvägarna. Tranbärsjuice håller bakterier från att hålla fast vid väggarna i urinvägarna och gör urinen surare. Den surare urinen, desto mindre gäst det är att de bakterier som orsakar infektionen. Vissa katter kommer lap tranbärsjuice från en skål, men de flesta gör det inte. För katter som inte kommer att dricka juice, kan tranbärsextrakt tillskott sättas till en smaklig måltid.

Immunförsvar

Ett helhets veterinär kommer att leta efter sätt att öka din katts immunförsvar så att ditt husdjur kroppen naturligt kan kämpa mot infektionen. Ett sätt genom vilket detta kan åstadkommas är med vitamin C. Inte bara C-vitamin hjälpa till att öka immunförsvaret, men också att det är särskilt användbar vid behandling av en katt urinvägsinfektion eftersom det också har antiinflammatoriska egenskaper och kommer att stärka foder av urinblåsan. De flesta katter kommer att behöva mellan 250 mg och 500 mg dagligen, beroende på deras storlek. Andra metoder genom vilka immunsystemet kan vara boost är med ändringar i dieten. Detta kommer sannolikt att innebära att flytta din katt till en hemmagjord diet gjord av människo kvalitet ingredienser.


  

Kommentar