Damkläder av 1700-talet

February 3

Damkläder av 1700-talet


Under 18th century damkläder var tyngdlös, RYNKAD och extravagant. Spetsar, hoop kjolar och fina tyger uppskattad av överklass kvinnor. Kläder som gjorde kvinnorna ser ut som om de hade en prydlig kvinnlig siffra var populära. Många stilar inspirerades av europeisk domstol klänning, främst från Frankrike. Men i lägre klasser, den genomsnittliga kvinnan som ägs mellan två till fyra kläder och fattiga kvinnor klädda tydligt.

Allmänna Dammode

Medan mode varierar beroende på land, många kvinnor bar fulla kjolar med ett spetsigt livstycket, RYNKAD ärmar och urringningar. Små midjor och små skor var modet. Kvinnor föredrog klänningar gjorda av brokader, silke, satin och taftsiden. Både ovala och runda bågar kom i stil. De eliminerade behovet av en underkjol.

Damkläder i Frankrike

För de flesta av 1700-talet, franska kläder var ljus och fransig. Detta förstärks av den nya lätta valbarder hoops som utvecklats nära början av decenniet. Lätta, mjuka material såsom batist var nyligen importerades från Indien. Den långa pekade livstycket hade en låg fyrkantig ringning. Kjolar var fulla, men midjan var tätt kvävas. De armbåge ärm hade ofta stora draperad spetskanter. Med detta kvinnor bar små skor med höga klackar och jeweled eller emaljerade spännen.

English Mode

När engelska kvinnor klädda, de påverkades av domstols mode i sitt eget land och i Frankrike. Generellt föredrog de en hård livstycket med en synlig underkjol och en spets lite förkläde. Korsetten var oftast spetsad tätt, och livstycket skars för att passa mycket tätt. Kjolen var öppen i fronten för att avslöja en underkjol av en annan färg. På grund av detta har de bodices och underkjolar kraftigt förskönat med broderi.

Koloniala amerikanska Styles

Klänning i 18th century amerikansk klänning varierade kraftigt beroende på platsen, religion och klass. Full kjolar i enkla holländska stilar bars av New York kvinnor. Quakers bar enkel mörka kläder men tillade hela kjolar och spetsiga livstycket som dikteras av mode. Boston var ett centrum för amerikansk mode. Rika kvinnor klädda som extravagantly som rika europeiska damer. De flesta amerikanska kvinnor påverkades av både franska och engelska mode men anpassat dem för praktiska. De använde ofta hemlagad material såsom "linsey-woolsey" en grov trasa.

Andra modetrender

Flera trender var populär under 18-talet. Blev känd genom en fransk målare, den Watteau sacque hade en längd av veckad tyg som sträckte sig från baksidan av axlarna till golvet. En annan stil, contouche, var som en lös dräkt som bars över klänningen och band stängs med band. Detta utvecklades senare i kjolar som öppnas för att avslöja underkjol. Den spanska Mantilla blev också en modefluga under detta århundrade. Krusiduller föll bort i slutet av seklet med de politiska oroligheterna i den franska revolutionen. Långa mjuka raka klänningar kom på modet i slutet av 1700-talet.


  

Kommentar