De bästa områdena i New Mexico för jakt Quail

February 9

De bästa områdena i New Mexico för jakt Quail


Det finns fyra arter av vaktel hemma i New Mexico. Det bästa området att jaga vaktel beror på vilken typ av vaktel du är ute efter. Quail kan endast jagas under säsongen, regleras av New Mexico State Wildlife Department. Säsongs datum är vanligtvis från november till februari, men exakta datum ändras årligen, så kontrollera med webbplatsen innan du går ut. Alla vaktel jägare måste ha ett giltigt New Mexico jaktkort och måste följa väska gränser. Väska gränser fastställs årligen och kan hittas på New Mexico Wildlife institutionens hemsida.

skalad Quail

Skalad vaktel finns i hela staten. Dessa fåglar föredrar halvtorra betesmarker och ökengräsmarker med en blandning av buskar, gräs och barmark. Skalad vaktel finns vanligen i närheten av Mesquite, fikonkaktus och spridda gräs. Deras befolkning är kända för att fluktuera kraftigt från år till år baserat på torka eller långvarig översvämning. Den sydöstra område i New Mexico är känt för att vara ett bra område att jaga skalade vaktel.

Gambels Quail

Gambels vaktel bor i Chihuahuan öknen i sydvästra fjärdedel av staten nära Arizona. De föredrar Mesquite kantade floder, bäckar och arroyos på en höjd under 5.800 fot. De finns i floddalar och avlopp, särskilt de bredvid odlade fält. Indikator växtarter för att leta efter är öken Hackberry, catclaw akacia, skunkbush, fikonkaktus kaktus, Chollas, skrubba ek och olika arter av öken taggar. Apache och Sitegreaves nationella skogar som grenslar New Mexico-Arizona gränsen är ett bra ställe att jaga denna art av vaktel.

Bobwhitequail

Bobwhitequail bor i östra New Mexico längs Texas gränsen i landskap som domineras av blandad borste och gräsmark. De finns också i odlad jordbruksmark, där de kommer att användas och hönshus. Bobwhites föredrar landskap där det finns en blandning av barmark, gräs och träig vegetation. Landskap där det finns gott om baljväxter och örter som lockar insekter, en primär födokälla för bobwhite, är goda indikatorer på bobwhite boning.

Mearn Quail

Den Mearn s vaktel är också känd som den Monte vaktel. Det finns i det sydvästra hörnet och södra centrala regionen av staten. Arten föredrar gräsytor som domineras av trä. Områden där de finns bland annat Cibola National Forest, San Andres bergen och Sacramento bergen. De kan hittas i områden med högre höjd, såsom höga savanner, foten och vintergröna berg.


  

Kommentar