Hur man behandlar torr och kliande hud

February 2

De naturliga och skyddande oljor i det yttersta lagret av huden tillsammans med döda hudceller hindra kroppen vatten avdunstar och även hålla huden mjuk och smidig. Dessa oljor kan minska av olika skäl, bland annat åldrande, exponering för kemikalier, tvätta med för mycket tvål eller vissa hudsjukdomar. Som det yttre hudlagret torkar, kontrakt det och bildar sprickor. Använd enkla lösningar, såsom fuktighetskräm och en förändring i bad vanor, för att lindra torr och kliande hud.

Instruktioner

En Put fuktighetskräm på torr och kliande hud tre till fyra gånger dagligen. Applicera fuktighetskräm direkt efter att du bada eller tvätta händerna. Sätt lotion på händerna och täcka dem i bomull fodrade handskar innan du somnar.

2 Ta korta bad eller dusch endast en gång per dag. Begränsa duschar till tio minuter. Använd ljummet vatten och en minimal mängd av tvål. Undvik långa, varma bad, vilket resulterar i en förlust av hudens naturliga oljor och bara förvärrar torr och kliande hud. Använd mild tvål.

3 Applicera en procent hydrokortison steroid hudkräm för en vecka om en fuktighetskräm inte ge lindring. Kontakta din läkare om du behöver en starkare salva eller steroid kräm för att lindra klåda. Applicera inte steroid kräm på ditt underliv eller ansikte.

4 Öka luftfuktigheten i ditt hem och arbetsplats genom att lägga till en luftfuktare till ett centralvärmesystem. Använd en bärbar luftfuktare i sovrummet när du sover.

Tips

  • Kontakta din läkare om din torra och kliande hud blir infekterad. Om din hud rodnar, sväller och läckor vätska, kan du behöva antibiotika.

  

Kommentar