Hur man skiljer mellan mexikanska och spanska köket

November 8

Köken i Mexiko och Spanien representerar melding av kulturer, vilket gör det svårt ibland att skilja mellan de två kulturerna "rätter. Spanska köket, en bred blandning av feniciska, grekiska och Mellanöstern mat, har påverkat det i Mexiko och vice versa. De delar av mexikanska och spanska matlagning stilar har blandats, men varje fortsätter att fira sin egen unika och urskiljbara kulinariska arv.

Instruktioner

1 Bekanta dig med de spanska bidragen till mexikansk mat. När den spanska kom till Mexiko de förde grisar och kor, socker, oliver, vitlök och ost.

2 Läs om de mexikanska bidrag till spanska köket. Den spanska importerade ett antal livsmedel från den nya världen, inklusive tomater, potatis, vanilj, choklad, en mängd olika bönor, zucchini och paprika.

3 Erkänn baslivsmedel i Mexiko. Även bönor och majs tortillas kan hittas i Spanien, de är ryggraden i en mexikansk kost, liksom ett brett utbud av frukt. Många typer av kaktus hemma i Mexiko används som grönsaker eller som bas i dessert rätter.

4 Var medveten om baslivsmedel i spanska köket. Spansk mat härma ofta smaker i Mellanöstern, med hjälp av honung, kummin och saffran och tenderar att använda mer olivolja, vitlök och aubergine än mexikanska rätter. Känd för söt och torr sherry, är förrätter och desserter i Spanien ofta smaksatt med vin.

5 Skilj kryddighet som kryddor varierar kraftigt mellan mexikanska och spanska köket. Koriander och hot chili peppers är en grundläggande beståndsdel i nästan varje mexikansk maträtt. Koriander är svårt att hitta i Spanien och medan spanska köket använder paprika, de i allmänhet använder en mild sort.

6 Observera hur maten serveras. Mexikanska rätter serveras vanligtvis för ett och kan ätas med händerna, såsom en tostada. Spanska rätter å andra sidan ofta serveras för att dela; tapas till exempel.

7 Inse inhemska livsmedel och maträtter som har passerat havet. Gazpacho och Chorizo, både hemma i Spanien, men är ofta betraktas som en del av mexikansk mat. Potatis och sötpotatis som används oftare i Spanien är faktiskt härstammar från Sydamerika.


  

Kommentar