Naturliga produkter för att skydda ull kläder istället för att använda malmedel

August 30

Naturliga produkter för att skydda ull kläder istället för att använda malmedel


Ull och mal bara gjorda för varandra. Kvinnliga nattfjärilar söka de mörka hörnen av din garderob för att lägga ägg. Dessa lucka i hungriga larver som börjar mumsa på dina tröjor. Malkulor är en traditionell behandling för dessa skadedjur, men du behöver inte dessa små bollar av illaluktande kemikalier. Du kan skydda dina ylle med ordentlig rengöring, lagring och naturliga repellerande medel.

före lagring

Mal larver lockas till smuts, kroppsoljor och mat splatter, så innan lagra dina ylle för säsongen, tvätta eller torka rent dem. Begränsa inte tvätten till tröjor, byxor och rockar; vara noga med att inkludera halsdukar, mössor, handskar, vantar och sockor. Rengör lagringsutrymme för att ta bort damm eller smuts som kan locka larver. Tvätta och torka ren alla sparsamhet butik eller loppmarknad finner också.

lagrings val

Efter rengöring av ylle, lagra dem i moth säkra behållare. För tröjor och accessoarer, prova plast badkar med lock. För större objekt som rockar eller filtar, ta kemtvätten väskor och lagra dina objekt i andas förvaringspåsar. Välj ljusa färger över mörka eftersom larver som mörka hörn och privatliv.

Herbal avskräckningsmedel

Det finns många örter som stöter bort nattfjärilar, inklusive lavendel, rosmarin, eukalyptus blad och lagerblad. Om du har en örtagård, dessa örter är lätt att växa. Om inte, välj doftande torkade örter. Blanda ihop dem i ett potpurri med vissa torkade citronskal. Lägg till några eteriska oljor av lavendel eller rosmarin och rör om försiktigt. Häll upp på torgen i toile, och knyta den avslutades med band. Loop dem över galgar eller kasta in i förvaringslådor.

Ceder

Doftande ceder är också en mal avvisande. Du kan lägga till ceder marker till potpurri eller sätta dem i behållarna. Du kan också överväga att bygga en ceder bröstet som kommer att lagra de ylle och skydda dem samtidigt. Om du redan har en kista, kan du linje det med cederträ plankor. Om du är händig med träbearbetningsverktyg, eller känner någon som är, bygga din egen bröstet. Eller leta efter dem i loppmarknader, antikaffärer eller fastighetsförsäljningar.


  

Kommentar