Hur kan man få en Clydesdale

March 23

Hur kan man få en Clydesdale


Clydesdales är en av de kändisar i hästvärlden, har länge förekommit i öl reklam. Dessa tunga formulerar hästar har sitt ursprung i Clydesdale, Skottland, och användes ursprungligen för att dra plogar och vagnar på gårdarna. Clydesdales är mycket stora hästar, stående mellan 16 och 19 händer och väger upp till 2200 pounds. Att höja en Clydesdale är hårt arbete. Dessa stora hästar har särskilda behov så att de höjs vara friska vuxna.

Instruktioner

1 Bestäm var din Clydesdale kommer att leva. Om hästen kommer att hållas i ett stall, måste du rengöra stall dagligen, se till att hästen har absorberande, bekväma sängar. Clydesdales är mycket stora hästar, vilket innebär att de kommer att bli mer bekväm i ett stall som är större än de vanliga 12-av-12-fots dimensioner. Clydesdales behöver också färskt vatten att dricka i deras stall, liksom hö. En Clydesdale förvaras i ett stall behöver utevistelse för motion och att hålla honom avslappnad och glad. Se till att du tillåter tillräcklig valdeltagandet tid för Clydesdale. Om hästen hålls i en hage hela tiden, vara säker på att han har tillgång till ett skyddsrum. Betesmark bevarade Clydesdales bör kontrolleras varje dag för att se till att de inte skadas.

2 Mata din Clydesdale hög kvalitet hö och spannmål och ge rent vatten. Hästar är betande djur som ska ha tillgång till gräs eller hö hela tiden. Clydesdales är stora hästar som äter och dricker mycket mer än en mindre häst, vilket innebär att deras vatten och hö försörjningsbehov måste kontrolleras minst två gånger om dagen. Grain bör endast matas om Clydesdale behöver kornets näringsämnen och extra energi. Rådgör med din veterinär om du ska mata din häst säd. Det är oerhört viktigt för din häst att ha en ständig tillgång till rent vatten. Hästar kommer inte dricka vatten som är smutsigt och skumma, och de kan snabbt bli uttorkad.

3 borsta hästen regelbundet. Den mycket grundläggande grooming en häst behöver innebär en curry kam, ryktborste och hovkrats. Curry kam används i cirkulära rörelser på hästens kropp att slå av och bryta upp stora klumpar av lera och smuts. Curry kam bör inte användas på Clydesdale känsliga ben och ansikte. Använda kroppen borste för att borsta all smuts från hästens kropp, ben och ansikte. En hovkrats används för att skrapa stenar och smuts ut hovarna. Clydesdales har långa hårstrån på sina underben kallas fjädrar. Fjädrarna bör hållas rena och torra för att säkerställa att huden under inte blir irriterad. Clydesdales har också tjocka man och svans som kräver regelbunden uppmärksamhet. Borsta den långa manen försiktigt med en kropp borste eller kam, som arbetar genom trassel med fingrarna. Ta samma tillvägagångssätt med svansen, som är bäst borstas med fingrarna och en detangling spray.

4 schemalägga regelbundna veterinär och hovslagare möten för din Clydesdale. Veterinären ska se din häst åtminstone två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten för skott och en kontroll. Veterinären kommer också att titta på din Clydesdale tänder för att avgöra om de måste flöt, vilket är en process där de skarpa spetsarna på tänderna arkiveras smidigt. Veterinären kommer också att titta på det allmänna tillståndet för din Clydesdale och besluta om din hästs utfodringsprogram behöver justeras. En hovslagare bör se din Clydesdale var sex till åtta veckor för att trimma sina fötter och byt skorna om han skodd. Clydesdales har stora fötter som behöver regelbunden skötsel för att säkerställa att de inte chip eller spricka.

Tips

  • Om Clydesdale hålls i en hage, vara säker på att det har tillgång till en källa med rent vatten.

  

Kommentar