Historia Disneyland sevärdheter

March 9

Disneyland öppnade sina dörrar i 1955. Över 500 miljoner människor har betalat "lyckligaste platsen på jorden" besök sedan dess. Åkattraktioner och attraktioner har förändrats en hel del under årens lopp. Av flera dussin karuseller och attraktioner för närvarande i parken, bara 14 var där när det öppnas. Walt Disney ursprungligen avsedd för Disney att utvecklas, och den har gjort just detta. Historien om parken är oupplösligt invävd i dess attraktioner.

ursprungliga Rides

Inte varje åktur på Disneyland var avsedd att vara en klassiker. När parken ursprungligen öppnades, innehöll sådana mindre än minnesvärda attraktioner som Aluminum Hall of Fame och Monsanto Hall of Chemistry. Några funktioner har stått sig genom tiderna, men: den enda 14 ha varit med parken sedan början. De är Main Street brandbil, Main Street Cinema, Disneyland järnväg, the Jungle Cruise, Herr Padda Wild ritt, Snövit rida, Mad Tea Party, Kung Arthurs Carousel, den Autopia, Mark Twain flodbåt, den Golden Horseshoe Saloon, Casey Jr. cirkus tåget, Peter Pan attraktionen och Storybookland kanalbåtar.

Berg-och dalbanor

Disneyland är inte känt för sina vilda berg-och dalbanor. Men vad det saknar i extrema spänning, det gör mer än i fantasin. Den ursprungliga thrill ride i Disneyland var Matterhorn bobb rida; det öppnade 1959. Det var den första och dalbana att använda rörformiga räcken. Space Mountain följde 1977 under samma vecka som "Star Wars" hit biografer, och Big Thunder Mountain följde två år senare 1979.

animatronics

Få människor märker Enchanted Tiki Room dessa dagar, undangömt i ett litet hörn vid ingången till Adventureland. Dess sjungande fåglar, blommor och tiki masker verkar ganska pittoreska jämfört med lik av Haunted Mansion och Star Tours. Men det utgör en viktig milstolpe i Disneyland attraktion historia: det var den första funktionen för att använda animatronics, den teknik som tillät robotar för att visa anmärkningsvärt levande funktioner. Eftersom det fungerade så bra när det öppnade 1963, Disneyland fortsatte att utforma andra turer med Animatronics, inklusive klassiker som Pirates of the Caribbean och Indiana Jones.

Jack och piraterna

I kölvattnet av de monumentalt framgångsrika "Pirates of the Caribbean" filmer, är det svårt att föreställa sig rida inte associeras med Johnny Depps Jack Sparrow. Men för de flesta av dess historia, det var helt Jack fri. Attraktionen själv öppnade 1967 och blev omedelbart en populär favorit. Medan filmerna innehöll element från ride (såsom fängslade pirater försöker muta en hund med ett ben), Jack var en helt ursprungliga karaktär. Han och hans vänner tillsattes till rida i 2006.

Världsutställningen

Ett antal Disneyland rider faktiskt sitt ursprung i 1964/1965 New York världens mässa - framför allt, det är en liten värld. Så gjorde de stora ögonblicken med Herr Lincoln. Det fanns ingen Walt Disney World på den punkten, och Disney ansåg att mässan skulle vara ett utmärkt sätt att introducera Disneyland till östkusten. Åkattraktioner överförs till Disneyland efter mässan stängt.


  

Kommentar