Det är bra att ge mjölk till vuxna katter?

April 9Massor av katter verkar hitta komjölk läcker, men saker är inte bra för de lurviga killar. Inte bara är komjölk inte fördelaktigt för vuxna katter, är det inte alls lämplig för kattungar, heller. Mjölk för humankonsumtion orsakar magen problem för kitty - inte trevligt för någon av er.

Helt mogna katter och mjölk

Laktas är ett enzym som är ansvarigt för deconstructing mjölkens laktos eller mjölksockerinnehållet. Katter i allmänhet inte har tillräcklig laktas, och denna brist utlöser ett par mindre än underbara saker - en orolig mage, diarré och kräkas. Enkelt uttryckt, katter kroppar inte lyckas smälta mjölk.

Endast kattens mjölk

Unga kattungar är vanligtvis fullt beredd att sluta dricka mjölk när de är mellan 8 och 10 veckor ålder - avvänjning ålder. Men mjölken de ska dricka fram till denna punkt är inte komjölk. Det är kattens mjölk, vilket inte alls samma sak. Inte bara kan mjölk från en ko trigger magen obehag i kattungar, också på något sätt uppfyller det sina små kroppar "stränga näringsbehov. Komjölk har otillräckliga mängder av proteiner och fetter i jämförelse med kattens mjölk. Om en pissa kattunge mor är inte runt för att vårda honom, aldrig mata honom komjölk som ersättning. I stället gå till en pet leveranser butik och leta efter en kommersiell formel som replikerar alla viktiga näringsämnen i kattens mjölk. Kontrollera i förväg att formeln är markerad som formuleras för kattunge konsumtion. Om du någonsin är oklart om något avseende formel val, tala med din veterinär innan du fortsätter.

Vatten

Vuxna katter har inget behov av någon annan än vatten dryck, så håll komjölk för dig själv. Vatten är en viktig faktor för alla friska och blomstrande kattdjur. Katter är inte ofta som entusiastisk över dricksvatten jämfört med vissa andra husdjur; på grund av detta, är det viktigt att uppmuntra gott fukt till den största av din förmåga. Lämna alltid ut rikligt med rent dricksvatten för din katt. Våt kattmat kan också ge kattdjur några nödvändiga vatten, liksom.

Andra typer av mjölk

Om du vill ge din vuxen katt lite mjölk som en behandling, sojamjölk och getmjölk båda är lämpliga alternativ. Katter i allmänhet kan smälta både soja och getmjölk väl. Laktosfri mjölk formuleras speciellt för katter är en vanlig syn i sällskapsdjur leveranser butiker. Håll båda dessa saker som små belöningar - kanske en matsked som en del. Belöningar bör högst 5 procent till 10 procent av din katts dagliga livsmedelskonsumtion. Vid första tecken på någon mag upprörd såsom diarré eller kräkningar, omedelbart sluta att låta din katt att dricka någon av dessa typer av mjölk. Dessutom, innan någonsin tillåter något nytt i din katts diet, alltid göra en punkt att meddela din veterinär.


  

Kommentar