Ring ormar i Arizona

March 31

Ringen hals orm, ibland kallas ring orm, är en av Arizona många orm arter. Det är en medelstor milt giftig orm. Giftet är inte skadligt för människor, men är tillräckligt stark för att dämpa mindre bytesdjur. Det är en distinkt söker arter som inte är ofta misstas för någon annan infödd orm.

Beskrivning

Ringen hals orm i Arizona växer upp till 34 inches i längd och har en medel tjock kroppsbyggnad. Baksidan av ormen är mörk, medan undersidan är ljust färgad, från gul till mörkröd. Den har en tydlig färgglad tunn ring runt halsen som ger ormen sitt gemensamma namn. Manliga ormar tenderar att växa till större storlekar än kvinnor.

Habitat och Range

I Arizona, är ormen vanligast i sydöstra och mellersta delar. Den lever i ett antal livsmiljöer, inklusive öken scrub, skogsområden och gräs sluttningar. Utanför tillståndet, de olika underarter av ringen hals orm är gemensamma för östra och centrala USA Ormarna finns från södra Kanada till Mexiko och västerut till områden i nordvästra USA: s kust. Andra livsmiljöer för de arter som inte lätt hittas i Arizona inkluderar sumpiga regioner och mer fuktiga skogsområden.

Kost och rovdjur

Ormarna använda sin milda gift att dämpa små amfibier och reptiler samt insekter som maskar. Ormarna kommer också att använda sammandragning genom att linda runt bytet de har bitit kväva djuret, fortkörning sin död. Ormens svaga gift erbjuder inte mycket skydd mot rovdjur, så en rad ormar, hökar och rovdjur alla lätt rov på ringhalsade ormar. USA: s största groda, den Bullfrog, jagar även på mindre, unga ormar.

Livscykel

Ringhalsade orm är en social art som finns i stora kolonier av ibland mer än 100 personer. Våren och hösten är topp parning gånger, med honorna lägger klorna på mellan 3 till 10 ägg. Kommunala bon finns där flera honor lägger sina ägg tillsammans. Honor visar ingen ytterligare mödravård efter lägger ägg, lämnar äggen att kläckas ensam. I naturen kan ringhalsade ormar lever mellan 10 till 20 år, men är inte lika framgångsrik i fångenskap, bara i genomsnitt cirka sex år.


  

Kommentar