Hur torka ut färska kryddor

February 28

Hur torka ut färska kryddor


De aromer av en maträtt beror ofta på örter och kryddor läggas till det. Från basilika till koriander, dessa aromer är inte alltid tillgängliga i en färsk form till hemmet kock. Men torka dina egna örter och kryddor hemma kan du skapa dina egna snabba mixar för såser eller gnuggar för kött, samt utnyttja den växande kraften i din trädgård för att bidra till dagliga måltider, året runt.

Instruktioner

1 Skölj örter, små chilipeppar och krydda skida i durkslag, under rinnande vatten. Torka dem noga, men försiktigt, med hushållspapper.

2 Ta bort alla blad från stjälkar och kasta stjälkarna.

3 Placera örter, paprika och krydda skida i dehydrator, med de tyngsta föremål, såsom peppar, på botten ställningar, krydda skida i mitten och de lättaste föremål, såsom ört bladen, på de översta rack.

4 Säkerställa ingen av bladen är rörande och det finns tillräckligt med utrymme mellan objekten för att möjliggöra även luftflöde.

5 Vrid dehydrator på till den lägsta inställningen, så det kommer att värma mellan 140 och 200 grader Fahrenheit. Använda högre värme skadar eller minska smak oljor i örter och kryddor.

6 Torka örterna i 24 timmar. Kontrollera att säkerställa att de är helt torra innan du tar bort dem från dehydrator.

7 Placera krydda skida helhet i en burk, eller ta bort fröna från kapslarna och mala frön i kaffekvarnen för att göra ett pulver. Lagra pulvret i en lufttät burk.

8 Ta bort de torkade fröna inifrån chilipeppar och kasta utsidan. Fröna kan malas och användas som krydda. Alternativt, hålla hela chilipeppar i lufttäta burkar.

9 Placera ört lämnar hela i lufttäta burkar för att hjälpa dem att behålla mer smak, eller krossa dem att packa mer in i lagringsutrymme.

Tips

  • Om skörd örter från din egen trädgård, gör det på morgonen efter daggen på dem har torkat.
  • Använd kryddor inom tre månader för maximal smak.
  • Vakuum tätningsmedel eller förseglingsbara plastpåsar kan också användas för att lagra de torkade kryddor.
  • Torka alltid örter och kryddor noggrant med en handduk innan dehydratisering dem; Detta förhindrar mögelbildning.

  

Kommentar