Hur man sparar pengar på alkohol

January 5

Hur man sparar pengar på alkohol


Alkoholhaltiga drycker priserna i takt med den senaste tidens ökning av kostnaderna för mat, eftersom sprit är gjord av samma råvaror - spannmål, potatis och vindruvor. Australien nyligen torkan öka kostnaden för lokala öl. US vodka beslutsfattare som Smirnoff känner kritan som från majs etanol arbetar sig in i vår auto bränsletillförsel. Fortfarande genom att vara kunniga konsumenter kan vi spara pengar på denna viktiga råvara.

Instruktioner

1 Dricka ur mindre. Sista gången jag beställde ett par martinis på en bar, halkade jag anbudet en tjugo, och fick bara tillräckligt tillbaka för ett tips. En färsk undersökning av restaurangägare fann att personer som beställt alkohol med sina måltider hade sjunkit till mindre än en tredjedel, den lägsta nivån på flera år. Om du dricker ut, välja drycker som kräver mindre arbets såsom ett glas husets vin. Det kommer att gå bättre med din måltid.

2 Välj en inhemsk alternativ. En av mina favorit drycker är konjak. En bra VSOP eller XO är komplex men slät på palatte. Tyvärr, jämfört med Euro bara sex år sedan, är en dollar nu värd 57 cent. En flaska franska konjak som säljs för $ 20 sedan säljer nu för cirka 35 $ i dag. Det finns dock ingen brist på bra amerikanska producenter av vin, konjak, whisky och öl. Välj amerikanska varumärken för en betydande besparingar.

3 Leta efter specialerbjudanden. Butiker använder ofta alkohol som en lockvara för att locka kunder. Skumma annonserna i tidningen, eller gå igenom sprit gången på din marknad. Ibland specials är på 1,75 liters flaskor. Gör matten.

4 Förlora ditt varumärke snobbishness. Ha ett smaktest part. Vissa sprit, som Grand Marnier och Jack Daniels, är utmärkande och mycket svårt att duplicera. Fine cognac nytta av åldrande på ekfat. Ju äldre brandy är, desto dyrare är, eftersom en stor andel avdunstar. Den franska beskriver det som "ängeln andel." Men andra vätskor som vodka är mycket enklare och vinna någonting genom åldrande. Vodka får sin jämnhet genom kol filtrering. I en av de mest talande smaktester under de senaste åren, NY Times gjorde en blind paneltest av världens elit vodka, inklusive Grey Goose, Wyborowa, Stolichnaya och Chopin. Som en lärka, någon halkade i Smirnoff talet. Den amerikanska vodka vann snapsglas ner.

5 Gör din egen. Hem vin och öl att göra är lagliga enligt federal lag, även om båda verksamheterna fortfarande olagligt i Alabama. I Texas, är det endast tillåtet att brygga 200 liter per år för personlig konsumtion. Checka in dina lokala föreskrifter för detaljerna. Det är lätt att använda hem brew kit som låter dig göra din egen ale, öl, mjöd eller hård cider (se Resurser nedan). Bryggning är inte svårt. Du kommer att mata malt humle, vatten och majs socker till öl jäst som omvandlar sockret i blandningen av alkohol. Det kommer att ta ett par veckor.

6 Om du vill börja jäsa ditt eget vin, är homebrewit.com en bra källa (se Resurser nedan). Vinframställningen är en liknande process, men här du jäsa druvsaft. Vinframställning butiker kommer att leverera ditt val av koncentrerad druvsaft som Riesling, Merlot och Chardonnay.

7 Destillera egna sprit i USA är fortfarande olagligt. Varför? Skatter. Mer än hälften av kostnaden för en flaska whisky, gin eller vodka är skatter. Den skenbara orsaken till detta sista spår av förbud, är att göra hembränt eller hemlagad alkohol, är en farlig process. Ändå är aktiviteten laglig i Nya Zeeland, så om du bor där besöka eHow s "Hur man gör Moonshine" för instruktioner.


  

Kommentar