Antibiotika för Borrelia hos hundar

September 11

Antibiotika för Borrelia hos hundar


Borrelia är allvarlig och potentiellt dödlig för hundar. Deer fästingar låsa sig på hunden och genom deras bett överlåta Borrelia burgdorferi bakterier i dess blodomloppet. Hundar med borrelia uppvisar symtom som hög feber, förlamning, lättja eller slöa beteende, svullna lymfkörtlar, en aptitlöshet och inflammation och svullnad i lederna. Eftersom Borrelia är ganska smärtsamt för hunden och kan överföras till människor, rekommenderar VetInfo.com tar hunden till sin veterinär för omedelbar diagnos och behandling.

amoxicillin

Amoxicillin är ett derivat av penicillin och, enligt uppgift från Mar Vista Animal Medical Center "representerar en syntetisk förbättring på den ursprungliga penicillin molekylen." Penicillin, så mirakulös som den är, har brister. Tarmkanalen är endast förmåga att absorbera ca 30 procent av en faktisk penicillin dos. Dessutom kan det inte döda alla typer av bakterier. I själva verket, förklarar Mar Vista att bakterien Staphylococcus bytte egen enzymatisk struktur för att försvara sig mot penicillin. Amoxicillin är mer motståndskraftig mot magsyra och absorberar lätt in i blodomloppet i större koncentrationer. Detta gör det mer effektivt än penicillin och ett förskrivna antibiotika vid behandling av Lyme-sjukdomen.

cefalexin

Cefalexin utvecklades också i ett försök att bekämpa penicillin s otillräcklighet. Cephalexin tillverkas av bakterien som kallas Cephalosporium acremonium. Det klassificeras som ett cefalosporin, och enligt Mar Vista, "är ett bra bredspektrumantibiotikum, vilket betyder att det är användbart i de flesta vanliga och okomplicerade infektioner." Förutom illamående, inte cefalexin komma med en annan knepig bieffekt, dock. Hundar på cefalexin kan uppleva hyperaktiva eller överkänslig beteende. Cephalexin kan också orsaka hunden att dregla överdrivet. I sådana fall rekommenderar Mar Vista byta hunden till en annan antibiotika omedelbart.

Doxycyklin och tetracyklin

Doxycyklin och tetracyklin är medlemmar i tetracyklin antibiotika familjen. I huvudsak är dessa antibiotika formulerade för att gå där ingen annan antibiotika någonsin har gått. Deras framgång vid behandling av borrelia, liksom många andra villkor, ligger i förmågan att penetrera cellulära barriärer som normalt hindrar antikroppar från att passera genom dem. Doxycyklin och tetracyklin förbjuder också bakteriell proteinsyntes, effektivt förhindra Borrelia burgdorferi bakteriens förmåga att bygga ytterligare proteiner och stoppa den i dess spår. Mar Vista Animal Medical Center ropar Doxycyklin särskilt som en förskrivna antibiotika för behandling av borrelia. Emellertid kan tetracyklin också förskrivas för detta tillstånd.


  

Kommentar