Ställa in en Fish Avels Room

April 12

Ställa in en Fish Avels Room


Sötvattens änglar är eftertraktade akvariefiskar, men dessa är medlemmar i ciklid familjen är territoriella och bör inte paras i ett sällskapsakvarium. En avels rum som innehåller ett antal vuxna par, i separata akvarier, är den idealiska tillvägagångssättet. Avels rum kräver en särskild vattenkälla, som tankar måste delvis töms och fylls på regelbundet. Dessa rum kräver tillförlitliga eluttag och bör hållas rena vid alla tidpunkter. Du kan ställa in en första avels rum med ett minimalt antal stridsvagnar och expandera verksamheten med tiden och utrymmet tillåter.

lek akvarium

Varje angelfish par behöver en egen akvarium. En 10-L akvarium är tillräckligt stor för en mogen par angelfish. Det är inte nödvändigt att placera grus av någon beskrivning på botten av tanken. Levande vattenväxter, inredning eller vatten sniglar är inte heller behövs. Men en odlingsakvarium behöver en värmare och filter. En intern hörn filter är tillräcklig för två fiskar i ett akvarium. Placera en 3-till-4-tums sida vid sida i en av de bakre hörnen av akvariet. Placera detta kakel på en vinkling, där paret kommer att använda det som en häckningsplats. Honan lägger sina ägg mot plattan, där den manliga fisk kommer att befrukta dem.

Kläckning äggen

Du kan lämna angelfish ägg med moder fisk, men många uppfödare föredrar att ta bort plattan som äggen lades och att kläcka dem i ett separat akvarium. En 20-liters tank fungerar bra för detta ändamål. Hålla denna akvarium väl syresatt och ren. Filter bör ha en påse av aktivt kol och filter tandtråd, som måste sköljas noga eller bytas ut på veckobasis. Dessutom bör 25-procent av vattnet tas bort och bytas ut en gång i veckan.

uppfödning Tank

Unga angel behöver ca 1/2 gallon utrymme vardera. Vissa hobby kommer att använda ett antal små tankar, medan andra kommer att använda en eller två större akvarier. Varje akvarium behöver en värmare och filter. Var noga med att inte överbefolka fiskyngel, eftersom det kommer att resultera i dåligt utvecklad fisk med trubbiga fenor. Flytta ung angelfish som har nått den storleken på en nickel till en 55-liters akvarium. Ett akvarium denna storlek, om korrekt filtreras kommer att rymma cirka 50 fiskar.

Temperatur och ljus

Även om du lätt kan värma tanken med en dränkbar akvarium värmare, kan du också värma en angelfish avel rum med en gas vägg värmare till en temperatur av 76F. De vuxna avelstankar kommer fortfarande att kräva dränk värmare men eftersom de mogna fisken kräver en temperatur på minst 82f. Naturligt ljus är tillräckligt för en angelfish avel rum, men du kan använda artificiellt ljus också. En ljusperiod av 15 timmar ljus och 9 timmars mörker fungerar bra för avel rum. Ett stort avels rum behöver en central luftsystem, men rum med några akvarier kommer lätt få med små vibrator pumpar.


  

Kommentar